Ice Magic v Praze. Přeneste se do kouzelného ledového světa

Ice Magic v Praze. Přeneste se do kouzelného ledového světa

Tisk

Ice Magic Fikota perex70 ledových soch. 9 pohádkových témat. 180 tun ledu. 23 uměleckých řezbářů z celé Evropy. 3 000 hodin tvorby. 300 metrů čtverečních plochy výstavy. To je výstava ledových soch Ice Magic, kterou můžete obdivovat v našem hlavním městě.

 

Ledový svět vznikal čtyři týdny pod vedením uměleckých řezbářů Adama Bakoše ze Slovenska a Jana Paďoura z Česka. Tématem výstavy jsou známé české i světové pohádky a filmy a jejich hrdinové, které si oblíbili děti i dospělí.

Hrad Anny a Elsy, Mimoňové a mamut z Doby ledové

Hlavní dominantou výstavy je bezpochyby mamut Manfred z filmové série Doba ledová. Tato impozantní socha váží až devatenáct tun a je největším dílem, které zde můžete vidět. Děti však nejvíce okouzlí ledový hrad, před nímž stojí oblíbené princezny Anna a Elsa a jejich kamarád, sněhulák Olaf. Součástí hradu je totiž ledová skluzavka, po které se mohou sklouznout tolikrát, kolikrát jen budou chtít.

Ice Magic Fikota 4

Pokud máte rádi originální fotky, můžete se vyfotit buď na ledových pohovkách obklopených Mimoni nebo rodinou Addamsových, nebo na valentýnské lavičce. Své působivé sochy z čirého nebo barevného ledu se dočkali i Krteček, odvážná Vaiana, Kung-fu panda, včelka Mája a Lví král a jeho společníci. Nechte se uchvátit tímto královstvím křehké krásy a přijďte obdivovat precizně provedená umělecká díla!

Ice Magic Fikota 2

Vstupenky a další důležité informace

Výstavu najdete v severovýchodní části pražských Riegrových sadů, naproti vile s adresou Riegrovy sady 28, 10 minut pěšky z Václavského náměstí. Pokud se rozhodnete jet MHD, nejblíže jsou stanice metra a tramvaje Jiřího z Poděbrad, stanice metra Muzeum, tramvajové zastávky Vinohradská tržnice a Husinecká a autobusová zastávka Na Smetance. Kolem Riegrových sadů lze i zaparkovat, ale dávejte si pozor na rezidenční parkování.

Ice Magic Fikota 3

Vstup se psy je povolen, ale pes musí být na vodítku a nesmí skákat na ledové sochy ani jinak poškozovat prostor výstavy a vystavovaná díla. I když je výstava kompletně zakrytá, díky čemuž jsou uvnitř stejné povětrnostní i světelné podmínky během celého dne, je doporučováno teplé oblečení. Teplota uvnitř totiž dosahuje pouhých -5 °C až -6°C.

Ice Magic Fikota 1

Ice Magic Praha. Výstava je otevřena každý den od 10:00 do 20:00 až do 14. dubna 2024. Vstupenky můžete zakoupit online na webových stránkách Ice Magic nebo na místě.

Vstupné:
Dítě do dvou let: zdarma
ZTP/P: zdarma, doprovod platí základní vstupné
Základní vstupné: 249 Kč – pondělí–čtvrtek, 279 Kč – víkendy, svátky
Zvýhodněné vstupné (děti do 18 let, senioři, ZTP): 199 Kč – pondělí–čtvrtek, 229 Kč – víkendy, svátky
Rodina 3 (3 osoby, z nichž alespoň 1 je dítě do 12 let): 650 Kč – pondělí–čtvrtek, 740 Kč – víkendy, svátky
Rodina 4 (4 osoby, z nichž alespoň 1 je dítě do 12 let): 850 Kč – pondělí–čtvrtek, 950 Kč – víkendy, svátky
Happy Hour (1 osoba): 199 Kč – pondělí–čtvrtek, tento druh vstupenek lze zakoupit pouze na místě v čase od 18:00 do 20:00
Zdroj info a foto: www.icemagic.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Česká Lípa

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Povídky o vlasti: Z pera břitkého kritika Kremlu

povidky o vlasti200V květnu došlo ke 2. vydání souboru Povídky o vlasti od progresivního ruského autora Dmitrije Glukhovskeho. Ruská satira má hluboké kořeny, je stále aktuální a navíc se v dnešní pohnuté době dobře prodává. Hlavně však stojí za přečten...

Divadlo

Život je kabaret

Cabaret 200Muzikál. To jest dramatický žánr, který vyvolává rozporuplné emoce. Jedni ho považují za vysoké umění, neboť jeho provedení klade na interprety notné nároky (muzikáloví herci musí být velmi dobří činoherci, zpěváci i tanečníci), jiní jím opovrhuj...

Film

Dvakrát Národní filmový archiv

NFA perexNárodní filmový archiv (NFA) zřejmě nemá čas, chuť ani kapacity na to, aby přichystal a vydal přehledné dějiny české (československé) kinematografie, takže raději upřednostňuje zpracování dílčích témat. Přitom první, ještě interní nárys dějin se...