Lenka – herečka

Herečka a zpěvačka Lenka Šindelářová pochází z Plzně a dne 27. června oslaví své 69. narozeniny. Jejím bývalým manželem byl známý rocker, baskytarista kapely Katapult Jiří „Dědek“ Šindelář (1949–2009). Spolu mají syna Michala (*1982), který jde jako zpěvák, kytarista, bubeník a skladatel (především) ve šlépějích svého otce.

Jako herečku jsme ji mohli vidět v několika seriálech, filmech i pohádkách. Poprvé se před kameru postavila v pohádce Heřmánková víla (1990), kde ztvárnila postavu Meluzíny. O dva roky později se objevila ve Dvanácti měsíčcích, v 90. letech pak ještě v seriálu B City. Na počátku nového tisíciletí přišly další seriály, z nichž připomeňme Oběti (epizoda Znásilnění), dále O ztracené lásce, Pojišťovnu štěstí, či film Den, kdy nevyšlo slunce.

„Ošklivka“ a Kalamity Jane

Lenka Šindelářová coby „přihlouplá ošklivka“ v 80. letech vystupovala v pořadu Kaisera & Lábuse & Korna Možná přijde i kouzelník. Od nich se dostala k Ivanu Mládkovi, stala se členkou jeho Banjo Bandu a známou Kalamity Jane. Řadu let vystupovala spolu s dalšími známými baviči v jeho estrádách Čundrcountryshow, na kterou navázal zábavným pořadem Country estráda.

Následující video vám přimenene pořad Možná přijde i kouzelník s Lenkou Šindelářovou:

Zdroj: Youtube

Spolu se všemi Mládkovými „parťáky“ účinkovala jako baronka Matka Anna Cyranová von Bollehaus z Nedabylic v jeho sitkomech Cyranův ostrov (2009, 2010) o podivných příbězích zchudlé aristokratické rodiny, která dostala v restituci zpátky svůj zchátralý zámek. Seriál se přirozeně nese v duchu Mládkova typického humoru. Nechyběla ani v další z jeho komedii, tentokrát z nemocničního prostředí s názvem Noha 22 (2011).

Lenka Šindelářová je stále členkou Banjo Bandu Ivana Mládka, se kterým vystupuje na festivalech a samostatných vystoupeních, je často hostem různých pořadů.

Zdroje: www.tvguru.cz/kam, www.tvguru.cz, kdojeto.superia.cz