Hubnutí

Dieta podle horoskopu: Máme doporučení pro ohnivá a vzdušná znamení

Věříte v astrologii a myslíte si, že den vašeho narození má vliv na to, jací jste? Pokud vás charakteristika vašeho znamení zvěrokruhu dokonale vystihuje, můžete zkusit také stravovací tipy určená pro jednotlivá znamení. Která dieta je pro vás nejvhodnější? Řadíte-li se mezi ohnivá či vzdušná znamení, máme pro vás několik tipů, které vám pomohou se zdravějším stravováním.

Dieta pro ohnivá znamení

Mezi ohnivá znamená řadíme:

  • berana
  • lva
  • střelce

Tato znamení mají rovněž mužský náboj, tudíž je pro ně typické, že mají štíhlou, atletickou a svalnatou postavu. Díky ohni jsou tato tři znamená nabitá energií, milují pohyb, ale také jsou požitkáři, co se jídla týče. Jak by tedy měl vypadat jejich jídelníček?

Jídelníček pro berana

Berani mívají rychlé spalování a rádi se věnují fyzickým aktivitám. Aby se ale těšili dobrému zdraví, měli by si hlídat zejména příjem soli a nevynechávat snídani. V případě, že holdují ostrým a kořeněným jídlům, měli by jejich konzumaci omezit a do svého jídelníčku zařadit také hodně čerstvého ovoce a zeleniny.

Jídelníček pro lva

Lvi jsou sebevědomí a ve společnosti nepřehlédnutelní. Rádi se jídlem rozmazlují a do jídla investují nemalé částky. Upřednostňují kvalitní potraviny před těmi průmyslově zpracovanými, což je rozhodně výhodou. Lidé narození ve znamení lva by měli jíst od rána do brzkého odpoledne a navečer volit již pouze lehká jídla. Určitě by měli vsadit na superpotraviny a doplnit je do svého již tak kvalitního jídelníčku.

Jídelníček pro střelce

Přestože se střelci řadí k ohnivým znamením, jejich postava a stravovací návyky tomu moc neodpovídají. Střelci si totiž nepotrpí na sporty, ale ani na kvalitní jídlo. Dávají přednost rychlému občerstvení a na zdravý životní styl moc nedbají. Velikým problém je také to, že jedí nepravidelně a tuk se jim pak ukládá nejčastěji v oblasti břicha.

Aby se střelci cítili ve svém těle dobře a měli dostatek energie, měli by se zaměřit na pravidelnost a do svého jídelníčku zařadit zdravé potraviny – kromě ovoce a zeleniny mohou vsadit také na hutná smoothies. Vyhýbat by se naopak měli cukru a omezit konzumaci tučných mléčných výrobků.

Dieta pro vzdušná znamení

Mezi vzdušná znamení patří:

  • blíženci
  • váhy
  • vodnář

Stejně jako ohnivá znamení, také ta vzdušná mají mužský náboj, což souvisí s jejich tělesnou stavbou a mívají rovněž spíše atletické postavy. Vzdušná znamení na sebe často kladou příliš vysoké nároky a při sebemenším omylu jsou na sebe příliš přísní. Proto je důležité, aby si nastavili udržitelný systém stravování a za mírné prohřešky se netrestali moc přísně.

Jídelníček pro blížence

Při volbě jídelníčku by měli blíženci vsadit na zelenou. Jakákoliv zelená potravina by neměla chybět v jejich jídelníčku. Kromě salátů, kiwi, okurek, kopru, hroznového vína a brokolice by v jídelníčků blíženců neměly chybět ani ryby, drůbeží maso a vejce. Případnou nudu je mnohem lepší zahnat nějakou fyzickou aktivitou, nikoliv návštěvu fast foodu.

Jídelníček pro váhy

Achillovou patou lidí narozených ve znamení vah je sladké. Čím dříve ho nahradí čerstvým ovocem, tím lépe. Pravidelné pojídání cukrů totiž může mít na svědomí nechtěný přírůstek na váze. Aby bylo nastavení zdravého jídelníčku u vah úspěšné, je nutné posílit motivaci, odhodlání a vůli. Váhy by mohla bavit italská a řecká kuchyně. Obě jsou pestré, ale hlavně zdravé.

Jídelníček pro vodnáře

Vodnáři jsou z pohledu stravování mistři v extrémech. Nárazové hladovění střídají s nezřízeným hodováním a pravidelnost v jídle jim bývá cizí. Proto je prvním úkolem nutné nastavit zejména pravidelnost. Jakmile se vodnářům povede jíst více jídel denně, měli by se zaměřit na jejich složení. S konzervanty a přílišným příjmem sladkého by se měli co nejdříve rozloučit a nahradit tyto nezdravé potraviny bylinkami a vyzkoušet například raw dezerty. Někdy mohou mít také sklony k nadměrné konzumaci alkoholu. Místo sklenky vína si mohou pochutnat na jeho nealkoholické variantě.

Spadáte mezi ohnivá či vzdušná znamení a charakteristika stravovacích návyků vás vystihuje? Pokuste se provést drobné změny podle výše zmíněných doporučení a uvidíte, že budete mít více energie, nebudou vás trápit zdravotní potíže a také nebudete trpět hlady či naopak přejedením a přísun důležitých živin bude v doporučené normě.

Zdroj foto: www.pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button