Na Nově začínal jako devatenáctiletý klučík. Společně s Václavem Tittelbachem patřili k vůbec prvním moderátorům Sportovních Novin. Pro populární televizi pracoval patnáct let.

Úspěch u žen a kritika od mužů

Divačky na urostlém a usměvavém moderátorovi mohly oči nechat. Muži ovšem jejich nadšení nesdíleli. Mnohdy kritizovali jeho výkon v roli sportovního komentátora.

Začalo to v době, kdy se TV Nova rozhodla pro komentování přímých přenosů fotbalu a hokeje. Poulíčka i jeho kolegu neustále srovnávali s výkony ostřílených sporťáků z konkurenční České televize.

Komentátorské dvojici Tittelbach a Poulíček se stalo hned několik trapasů. Už při prvním přímém přenosu fotbalového utkání si ostřílený sportovní moderátor popletl hráče. Část prvního poločasu vydával brněnské hráče za sparťany a naopak.

I přes jisté pracovní přešlapy měl stále velkou fanouškovskou základnu. V televizní anketě popularity Týtý získal sedm cen v kategorii nejlepší sportovní moderátor.

Mimo stálé angažmá ve sportovní redakci moderoval i oblíbený soutěžní pořad Kolotoč.

Ve zmíněném soutěži hádali lidé chybějící písmena ve slovech. "Pořad běžel na obrazovce každý den v čase, kdy se dnes vysílá Ulice a měl obrovskou sledovanost. Uváděl jsem ho celkem šest let. A pořad v tu dobu běžel proto, protože se líbil a já jsem za to rád. A řekněme, že díky tomu, že lidé si ho oblíbili, se stal nějakou součástí televizní historie," vzpomínal pro ŽivotvČesku.cz.

Klidné soukromí

Poulíček má za sebou jeden rozvod. Ještě v době, kdy moderoval na Nově, od něj odešla manželka Martina. "Život zkrátka přináší krásné i méně krásné chvíle," řekl v roce 2006 k rozvodu pro iDNES.

Martina po čtyřletém manželství se sporťákem našla štěstí po boku zpěváka a herce Richarda Krajča. Nakonec i s ním se po letech manželství a dvou společných dětech rozvedla.

To Poulíček měl na druhý pokus štěstí. Vztah s jeho druhou manželkou je stále ukázkový. S blondýnkou Petrou společně vychovávají dceru Sofii.

"Nyní mám svou velkou práci, která se nijak neslučuje s tím, co jsem dělal v minulosti. Svět médií mě absolutně nezajímá. Mám na starosti marketing ve firmě, která se zabývá pořádáním největšího golfového turnaje na evropské tour v České republice. Jedná se o největší turnaj ve střední a východní Evropě, větší není už ani v Rusku," řekl pro Extra. Věnuje se i marketingu a PR v oblasti sportu. Pracuje například pro pardubický hokejový klub.

Devětačtyřicetiletý Poulíček si udržuje svou štíhlou postavu stále. Jen jeho extrémně husté vlasy jsou už tak trochu pryč. Znatelně mu prořídly a zesvětlily.

Související články