Rychlobruslařka Sáblíková obhájila světový bronz na trati 3000 metrů, z titulu se raduje Nizozemka

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obhájila na mistrovství světa v Calgary bronzovou medaili v závodu na 3000 metrů z loňského šampionátu v Heerenveenu. Titul získala úřadující olympijská vítězka na této trati Irene Schoutenová z Nizozemska, stříbro vybojovala domácí Kanaďanka Isabelle Weidemannová.

Calgary (Kanada) (Aktualizováno: 21:52 15. 2. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obhájila světový bronz | Zdroj: ČTK

Šestatřicetiletá Sáblíková v dějišti olympijských her z roku 1988 zajela čas 3:58,33 a na hlavní akci roku si vylepšila o více než pět sekund sezonní maximum.

‚Fantastický pocit, nejde si přát víc.' Sáblíková ve Světovém poháru slaví triumf po téměř čtyřech letech

Číst článek

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka se v Calgary představila v osmé z deseti rozjížděk společně s obhájkyní zlata Ragne Wiklundovou z Norska. Od počátku byla rychlejší a nakonec ji dokázala o 1,5 sekundy porazit.

Po projetí cíle byla rodačka z Nového Města na Moravě průběžně druhá za Weidemannovou, která v lednu v Salt Lake City zajela nejlepší čas sezony. Tentokrát byla o tři desetiny sekundy rychlejší než Sáblíková.

O tom, že česká trojnásobná olympijská vítězka rozšíří bohatou medailovou sbírku, rozhodla poslední rozjížďka, v níž se představila Schoutenová a další domácí reprezentantka Valerie Maltaisová. Zatímco Schoutenová potvrdila roli jedné z hlavních favoritek a poprvé v kariéře na mistrovství světa získala na trojce zlato, Maltaisová zajela až desátý čas.

Sáblíkovou čeká v Calgary ještě jeden start, v neděli bude obhajovat bronz na trati 5000 metrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme