Milwaukee v NBA překvapivě prohrálo v Memphisu, Minnesota dál vládne západu

foto Utkání zámořské basketbalové NBA Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks, 15. února 2024.  Brook Lopez z Milwaukee smečuje do koše,

Memphis (USA) - Basketbalisté Milwaukee se v NBA trápí a prohráli i na hřišti Memphisu, který je v Západní konferenci na třináctém místě. Grizzlies v závěru ubránili výhru 113:110 a uspěli podruhé za sebou poté, co předchozích devět zápasů ztratili. Bucks klopýtli už posedmé z posledních deseti utkání. Jasnou výhru 128:91 si připsala Minnesota nad Portlandem a čtvrtým vítězstvím v řadě si upevnila první příčku západu. Uspěli také Golden State Warriors, kteří zdolali Utah 140:137.

Milwaukee se pod novým trenérem Docem Riversem zatím příliš nedaří. Proti Memphisu sice v první půli Bucks vedli o osm bodů, ale ve třetí čtvrtině propadli v obraně, inkasovali 37 bodů a Grizzlies šli do vedení až o 10 bodů. V závěru se sice Malik Beasley dvěma trojkami v posledních 50 sekundách snažil s výsledkem něco udělat, ale poslední útok se Milwaukee nepovedl, málem ztratilo míč na půlce a Damian Lillard pak zoufalou střelou z dálky na vyrovnání nedosáhl.

"Vypadá to, že někteří naši hráči už jsou hlavami někde na dovolené v Mexiku," prohlásil trenér Rivers s odkazem na to, že začíná krátká přestávka pro Utkání hvězd.

Grizzlies k výhře dotáhli Ziaire Williams a GG Jackson, kteří dali po 27 bodech. Vince Williams přidal 18 bodů a 12 doskoků. Milwaukee nebylo nic platné, že Janis Adetokumbo nasbíral 35 bodů a 12 asistencí a připsal si 43. double double sezony. Lillard skončil s 24 body.

Drama nabídl i zápas v Utahu, kde přitom vše směřovalo ke klidné výhře Golden State. Warriors totiž ve druhé čtvrtině nastříleli 48 bodů a vypracovali si vedení až o 19 bodů. Závěrečná čtvrtina ale patřila domácím, kteří začali stahovat. A když v posledních čtyři a půl minutách nedovolili hostům ani jeden koš ze hry, ještě usilovali o výhru. Jenže sami své šance nevyužili a Warriors trestnými hody dotáhli zápas k výhře.

Hvězdou byl Klay Thompson, který tentokrát nastoupil z lavičky Warriors, což se mu stalo poprvé od nováčkovské sezony před 12 lety. Ale o to více zabojoval a sedmi trojkami a svým maximem sezony 35 body pomohl k výhře. Zároveň překonal 15 tisíc bodů v kariéře. Stephen Curry měl 16 bodů a 10 asistencí.

Minnesota nechtěla proti Portlandu ponechat nic náhodě, na soupeře vlétla a už první čtvrtinu vyhrála o 30 bodů 44:14. Poté sice trochu přibrzdila a druhou čtvrtinu naopak o 15 bodů prohrála, ale ve druhé půli si v klidu hlídala vítězství a postupně utekla na rozdíl 38 bodů. Dobrému týmovému výkonu kraloval Anthony Edwards s 34 body.

NBA:

Memphis - Milwaukee 113:110, Portland - Minnesota 91:128, Utah - Golden State 137:140.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 09:00 20°C

Celá předpověď