Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Recidivista napadl svoji sestru. Hrozí mu 12 let za mřížemi

Až dvanáct let vězení hrozí recidivistovi, který o uplynulém víkendu napadl v Novém Městě na Moravě svoji sestru. Ta utrpěla zranění, se kterými musela být ošetřena v nemocnici. Opilého muže policie zadržela a po vystřízlivění ho převezla do vazby a následně do věznice.

Incident se odehrál o uplynulém víkendu v obci nedaleko Nového Města na Moravě. Opilý muž se chtěl dostat do rodinného domu své sestry. Ta ho ale nechtěla pustit dovnitř, protože z něj měla strach. „Muž se choval agresivně, rozbil okno, bouchal a kopal do vstupních dveří, čímž se nakonec dostal dovnitř. Muž násilím natlačil sestru do obytné části domu, kde ji povalil na zem, začal ji vyhrožovat a fyzicky napadat pěstmi i kopy. Poškozené ženě se podařilo během útoku zavolat na tísňovou linku,“ okomentovala tisková mluvčí Michaela Lébrová.

Přivolaní policisté muže zadrželi, a protože nadýchal 2,23 promile alkoholu, převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění muž putoval do policejní cely. Napadená žena mezitím musela vyhledat lékařskou pomoc. 

Na základě shromážděných důkazů zahájil vrchní komisař jeho trestní stíhání. „Zadržený muž byl obviněn ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ukončeného ve stádiu pokusu,“ řekl Michal Laška, vrchní komisař z odboru obecné kriminality.

Obviněný muž byl v minulosti už několikrát odsouzen za různorodou trestnou činnost, včetně té násilné. Odpykal si i nepodmíněný trest odnětí svobody. Aktuálně byl v podmínce, která mu měla skončil na jaře příštího roku. „Vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho poté odvezli do věznice. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na dvanáct let," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, napadení, recidivista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista napadl svoji sestru. Hrozí mu 12 let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.