InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Timudej

    sobota 4.5 20:00 - MC Fabrika, České Budějovice

    Koncert.

  • Slavičí dům - pozvánka na benefiční představení

    sobota 4.5 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gerboc umí jít za hranu. Navštivte novou výstavu Alšovy jihočeské galerie

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Alšova jihočeská galerie zahájila novou výstavní sezonu v Zámecké jízdárně v Hluboké nad Vltavou projektem „Oko, za oko, zub za zub!“ slovenského umělce Martina Gerboce. „Pokud se vám stýská po díle HR Gigera, jehož výstava Metamorphoses se v Alšovce setkala s nebývalým úspěchem, pak je Gerboc tím správným tipem,“ řekl náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro kulturu Pavel Hroch.

Martin Gerboc patří mezi etablované výtvarníky, kteří se nebojí balancovat na hraně a často se vydává až za ni. „Výstava Oko, za oko, zub za zub! je pro návštěvníky Alšovy jihočeské galerie další výzvou k zamyšlení. Je to možnost spatřit Gerbocovu práci s kontroverzními tématy a já opravdu vřele doporučuji se na ni podívat. Celá výstava je osvětlena červeným divadelním světlem. K silnému emočnímu zážitku přispěje i hudba německého hudebního skladatele Richarda Wagnera, která dokonale podtrhuje celkovou atmosféru," dodal Pavel Hroch.

Umělec Martin Gerboc žije a působí na Slovensku a v Čechách. Je absolventem Vysoké školy výtvarných umění v Bratislavě, absolvoval zahraniční stáže v USA a v Dánsku. Doktorandské studium ukončil na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě. Několik let působil jako pedagog na Akademii výtvarných umění v Praze. Jihočeským návštěvníkům je dobře známý díky výstavě Man Is A Man To Another Man, která proběhla v roce 2018 ve Wortnerově domě a kde vystavoval spolu s Martinem Ederem, Justinem Mortimerem a Attilou Szűcsem. Výstavu Oko, za oko, zub za zub! můžete na Hluboké shlédnout až do 12. května.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace