Ďuriš se opět potká v jednom dresu s Poznarem. Spartak se dočkal svého oblíbence dřív, než plánoval

Ďuriš se opět potká v jednom dresu s Poznarem. Spartak se dočkal svého oblíbence dřív, než plánoval
OBSAHUJE VIDEO

Dobří holubi se vracejí. Když byl Michal Ďuriš v první polovině této sezony zapůjčen ve Spartaku, 13 ligových duelů se mu povedlo přetavit v pět branek a čtyři gólové asistence. A protože se zapsal do střelecké listiny také v Konferenční lize či v domácím poháru, hostování v Trnavě se dalo jednoznačně považovat za vydařené.

A gólový byl bývalý forvard Viktorie Plzeň i Mladé Boleslavi také po návratu do kyperského Othellosu, za který v roce 2024 skóroval hned třikrát.

Po nečekaném konci trenéra Michala Ščasného ale projevil zájem o návrat na slovenskou mapu a tento týden se tak z něj stal kmenový útočník Trnavy, s tím, že v neděli už bude moci naskočit proti Dunajské Stredě.

SILOVÁ ČESKÁ LIGA JE PRO MĚ PERFEKTNÍ, HLÁSÍ NĚMEC TRANZISKA. DOUFÁ, ŽE K JIHOČESKÉ ZÁCHRANĚ POMOHOU I JEHO VSTŘELENÉ GÓLY

Smlouva byla podepsána do konce příští sezony s opcí. "Už když jsme se na podzim loučili, věděli jsme, že o něj zkusíme zabojovat po sezoně. Nakonec se naskytla příležitost už teď a jsme rádi, že můžeme navázat na předchozí úspěšnou spolupráci. Michal už na podzim dokázal své kvality, přístup k povinnostem a ukázal, že je jedním z lídrů. Takový hráč nám může pomoci i v kabině," nabídl svůj pohled prezident Peter Macho, jehož vyjádření nabídly stránky fcspartaktrnava.com.

Třetímu týmu Niké ligy tak může chybět někdejší ofenzivní hráč Orenburgu i Banské Bystrice jen ve dvou zápasech. Pokud Spartak zvítězí, definitivně si zajistí účast v první šestce.

"Liga se vyvíjí a je škoda, že se zápas s Ružomberokem nezvládl lépe. Je to fotbal, je před námi ještě hodně zápasů a já věřím, že v tabulce můžeme jít ještě výš," vzkázal zkušený borec.

ČECH V BARVÁCH SLOVANU PROMLUVIL PO DEBAKLU. BOLÍ TO, PŘIZNAL ZMRHAL. KOUČ BERE PROHRU NA SEBE A ČEKÁ NA ZÁZRAK

Ďuriš ve staronovém prostředí nahradí rakouského kanonýra se třemi trefami během 129 odehraných ligových minut Marca Djuričina, který má trable se srdcem a pravděpodobně bude chybět velmi dlouho. Trenér Michal Gašparík je tedy spokojen...

"Uplatňuje své zkušenosti v zápasech i mimo ně. Jeho příchod byl reakcí na to, že má Marco opět zdravotní potíže a potřebovali jsme dalšího útočníka, protože nám zůstal pouze Tomáš Poznar," připomněl kouč jednu ze zimních posil. Oba pětatřicetiletí hráči už mimochodem vedle sebe nastupovali před pár lety ve Viktorii.