BK MLADA BOLESLAV
16. 2. 2024 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel

Dorostenci přehráli Vítkovice rozdílem třídy, v každé třetině dali tři branky

II / 12. kolo, pátek 16. 2. 2024
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l. B o l. – Dorost po reprezentační přestávce zvládl i své druhé utkání. V rámci 13. kola nadstavby hostil v pátek po obědě vítkovickou Rideru. Slezanům se sice podařilo rychle odpovědět na první inkasovaný gól, ale pak už se to na hosty jen valilo. Bruslaři nakonec nastříleli dalších 8 branek a zvítězili drtivým způsobem. Hattrickem se podílel Adam Kurka, po dvou trefách přidali Imrich Maxin a Petr Hanyš. Dorost na vítězství může navázat hned zítra, kdy hostí Třinec.
Ml. Boleslav: Kovář F. – Kovář D., Doležel, Čermák, Hájek, Hora, Šilhavý – Hanyš (A), Beran (A), Kurka – Hartman, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Fink, Maxin – Václavík.
Vítkovice: Varga (35. Skoumal) – Szarowski, Drábek, Fojtík (A), Zatloukal, Lyčka, Kisza, Vítek – Svozil (A), Daněk, Plško – Šebesta, Sedlák, Zachariasz – Hofman, Nazad (C), Rončka – Man.
Branky a nahrávky: 3. Hanyš (Kurka, Beran), 10. Maxin (Hartman, Kristek), 14. Maxin (Fink), 28. Kurka, 30. Kurka (Hanyš, Beran), 35. Václavík (Matějka), 48. Hanyš (Kurka, Beran), 50. Kurka (Václavík), 54. Beran (Kurka) – 6. Zachariasz (Kisza, Man).. Rozhodčí: Bernat – Brož, Boček. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 44:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 9:1.

Komentář

Pro vítkovické dorostence, kteří na víkendový trip vyrazili dnes nad ránem, nezačalo utkání dobře. Už v čase 2:17 se totiž Bruslaři dostali do vedení. Varga svůj druhý zákrok utkání proti Kurkovi nezvládl ideálně, puk vyrazil k pravé tyčce a tam se nacházel připravený Petr Hanyš. Nadšení hráči v zelenobílém pak chtěli okamžitě navázat a přidat druhý zásah, jenže pozapomněli na defenzivu. V 6. minutě domácí obrana neuhlídala Olafa Zachariasze a ten u pravé tyčky dokázal nikým neatakován přehodit kotouč přes brankáře Kováře. V 10. minutě ale hosté faulovali a jejich prohřešek byl potrestán. Na modré čáře dostal spoustu času a prostoru Imrich Maxin, jenž tak v poklidu zamířil a odrazem o tyčku zařídil opětovný zisk vedení. Krátce na to měli přesilovku také Vítkovičtí, tu však nezužitkovali a vzápětí je za to stihl další trest. Hartman v útočném pásmu posunul puk před Imricha Maxina, ten si jej navedl na pravý kruh a bekhendem zakončil do šibenice - 3:1.

Druhé dějství patřilo Bruslařům, kteří po většinu dvacetiminutovky okupovali prostory okolo Vargovy branky. Na gól ale čekali poměrně dlouho. Ostřelovaní vítkovické branky až ve 28. minutě ukončil Adam Kurka. Boleslavský kanonýr projel do pásma po pravém křídle a z kruhu vyslal nechytatelnou ránu na vzdálenější tyčku, o kterou se kotouč nakonec otřel. Už za dvě minuty se navíc Adam Kurka prosadil znovu. Tentokrát to měl o poznání snazší, když k levé tyči dostal krásnou adresnou přihrávku od Hanyše. Tlak pokračoval a ve 35. minutě přišel v pořadí šestý úder. Matějka vyškrábl puk ze souboje u hrazení, nabídl puk do mezikruží a Štěpán Václavík jej uklidil do šibenice. To už bylo moc i na Vargu, který po šesté inkasované trefě pustil do branky náhradníka Skoumala.

Ten si čisté konto strážil až do 48. minuty. Krátce před tím ještě přešil akci Finka, který dokázal při samostatné akci přehodit jeho beton, puk ale naštěstí pro Slezany proskákal vedle pravé tyčky. Pak už ale kapituloval. Stalo se tak poté, co ho Kurka před brankou dokázal oklamat a měl na holi dovršení hattricku, jenže byl na poslední chvíli odstaven hostujícím bekem. Akce nicméně pokračovala a před odkrytou klecí doráželi dva hráči, nakonec puk do sítě doklepl Petr Hanyš. Uběhly dvě minuty a Adam Kurka se hattricku přeci jen dočkal, když se dostal do úniku, který zakončil další přesnou střelou na zadní tyčku. Konečné stav pak při přesilovce určil Adam Beran. Byla to obdobná situace jako při sedmém gólu, tentokrát ale o poznání zamotanější. Zmatek před Skoumalem začal po střele Hanyše od pravé tyčky, k dorážce se pak dostával Kurka, ale úspěšný byl až Beran - 9:1.


Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Jsem rád, že jsme potvrdili slušnou formu z posledních týdnů. Řekl bych, že jsme si relativně v klidu došli pro tříbodové vítězství. Teď už ale máme v hlavě zítřejší zápas s Třincem, kde očekávám složitější průběh utkání.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.