Kladno otočilo zápas v Brně a ukončilo sérii 17 porážek. V prodloužení rozhodl Pytlík

Hokejisté Kladna otočili zápas 45. kola extraligy v Brně a výhrou 3:2 v prodloužení ukončili sérii 17 porážek. O dvou bodech pro Kladno, které po první třetině prohrávalo 0:2, rozhodl v čase 60:53 Jaromír Pytlík. Brňané sice bodovali doma podeváté za sebou, ale promarnili možnost poskočit na čtvrté místo. Ve vyrovnaném středu tabulky jim patří šestá pozice.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Kladna

Radost hokejistů Kladna | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: ČTK

Kometa začala od prvních minut plnit roli favorita a už ve 2. minutě šla do vedení. Okálovu střelu z levého kruhu Bow jen vyrazil a na Zbořilovu dorážku byl krátký. Druhý gól mohli po dalších nápaditých akcích přidat Moses a Ďaloga, jenže nebyli v koncovce přesní.

Nejvyšší možný trest pro Houdka. Za faul na bývalého spoluhráče Söderlunda si nezahraje deset zápasů

Číst článek

Kladenský gólman se rozchytal k velkému výkonu a v krátkém časovém rozmezí zlikvidoval vyložené šance Fleka a Cingela.

Druhý gól přišel po chybné rozehrávce Rytířů ve vlastním obranném pásmu, Pospíšil našel před Bowem volného Kollára, který se nemýlil.

Ve druhé třetině dominance Brna částečně opadla, Kladno zlepšilo pohyb i kombinaci a dostávalo se i na dostřel Furchovy branky. Blízko ke snížení stavu měl ve 29. minutě Klepiš, ale brněnského brankáře nepřekonal, stejně jako při sólovém nájezdu Smoleňák.

Kladno se dočkalo ve 35. minutě, kdy Tralmaks zblízka sebral Furchovi čisté konto. O minutu později mohl srovnat Klepiš, ale trestné střílení po Kaňákově faulu na Smoleňáka neproměnil.

Pozorný Bow

Brňané v úvodu třetí třetiny přidali v útočné snaze, ale cestu k překonání pozorného Bowa hledali těžko. Kladno nedůsledně bránící Kometu potrestalo vyrovnáním v 50. minutě z hole Martina Procházky.

Rytíři bez Jaromíra Jágra, který odletěl do Pittsburghu na slavnostní vyvěšení dresu s číslem 68 pod strop haly Penguis, ucítili šanci na ukončení dlouhé série bez výhry. V závěru byli aktivnější, ale v základní hrací době už gól nepadl. Rozhodla první minuta prodloužení, v níž se před Furcha dostal Pytlík a svým sedmým gólem v sezoně ukončil černou kladenskou sérii. Rytíři porazili Brno poprvé v sezoně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme