Hlavní obsah

Konečně výhra, ulevilo se Pytlíkovi. Není ale moc co slavit, ví autor rozdílové trefy Kladna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sedmnácti nezdarech v řadě už zase vědí, jak chutná extraligové vítězství. V tabulce poslední hokejisté Kladna sice v duelu v Brně prohrávali po úvodní třetině 0:2, avšak poté výrazně přidali na aktivitě a povedlo se jim srovnat skóre. A už po 53 vteřinách prodloužení se jim podařilo dokonat třetí trefou obrat.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Rytíři se radují z výhry poprvé od 28. prosince. Dlouhé čekání ukončil rozdílovou trefou útočník Jaromír Pytlík. „Zaplaťpánbůh za to. Těch porážek už bylo strašně moc. Já jsem byl navíc zraněný, takže to pro mě bylo mimořádně špatné období. Aspoň že jsme konečně přestali dělat ostudu,“ ulevil si hrdina pátečního večera v brněnské aréně.

V klíčové akci střetnutí se mu podařilo propasírovat puk bekhendem pod brankářem Komety Furchem do sítě. „Po zranění nejsem ještě úplně fit, takže jsem nejdřív zvažoval, jestli nezkusím raději najít některého z parťáků. Spoluhráči mi ale odtáhli soupeřova beka, a tak jsem vypálil sám. Naštěstí to tam spadlo,“ liboval si Pytlík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Kladno 2:1 (35. Tralmaks)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Bezprostředně po rozhodující trefě dal najevo obrovskou radost. V nastavení či nájezdech uspělo středočeské mužstvo poprvé od 20. října loňského roku. A to i bez hrajícího majitele Jaromíra Jágra, jenž odcestoval do Pittsburghu na vyvěšení svého dresu.

„V ten moment to byla pochopitelně velká euforie. Vydolovali jsme dva body v utkání, do něhož jsme nevstoupili vůbec dobře. Jako bychom zpočátku byli ještě v autobuse. Po první pauze jsme však už byli mnohem víc na puku a tlačili jsme se stále častěji před domácí branku. Podařilo se nám to zúročit v góly,“ těšilo Pytlíka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Kladno 2:2 (50. M. Procházka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zároveň však dobře věděl, že není moc co slavit. Vždyť Kladenští ztrácejí šest kol před koncem základní části nejvyšší soutěže na předposlední Mladou Boleslav propastných deset bodů. „Jsme ale aspoň rádi, že jsme dlouhou sérii prážek konečně ukončili. Spadlo to z nás všech,“ oddechl si.

Teoretická šance, že by se Rytíři ještě vyhnuli barážovém souboji s prvoligovým premiantem, však pro ně stále existuje. „Musíme se pokusit ji živit. Chce to ovšem vítězit mnohem pravidelněji. Ve zbytku základní části extraligy se každopádně pokusíme uhrát co nejvíc. Uvidíme, co se ještě stane,“ přemítal Pytlík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Kladno 2:3 pp (61. Pytlík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ani kladenský kouč Otakar Vejvoda nehodlá předčasně složit zbraně. „Budeme samozřejmě bojovat až do konce. Triumf v Brně je pro nás každopádně před klíčovou fází sezony velkou vzpruhou,“ domnívá se.

Má za to, že šňůru zápasů bez výhry měli jeho svěřenci v hlavách. „Přitom jsme odehráli dost utkání, v nichž jsme vedli, ale nedokázali jsme je dotáhnout do úspěšného konce. I proto jsme za vítězství nad Kometou strašně rádi. Kéž bychom na něj teď navázali,“ uvítal by Vejvoda.

Reklama

Související témata: