Skokan na lyžích Koudelka si v Sapporu doletěl pro 15. příčku, senzační výsledek zaznamenal Kasai

Roman Koudelka skončil patnáctý na Světovém poháru skokanů na lyžích v Sapporu a připsal si druhý nejlepší výsledek v sezoně. Na můstku v dějišti olympijských her z roku 1972 vyhrál rakouský lídr seriálu Stefan Kraft. O senzaci se postaral domácí veterán Noriaki Kasai. Japonský rekordman v 51 letech a osmi měsících postoupil ve svém 570. závodu SP do druhého kola a získal bod za 30. příčku.

Sapporo (Japonsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka

Roman Koudelka | Zdroj: Profimedia

Koudelka v prvním kole předvedl 122,5 metru a byl dvanáctý. Při druhém skoku mu však nepřál vítr, odečítal 12,2 bodu a ubral metr. Marně tak útočil na elitní desítku, do níž se v této sezoně po čtyřech letech již jednou probojoval. Ve Willingenu před dvěma týdny se blýskl devátým místem.

‚Z Turína do Cortiny.‘ Na olympiádu v Itálii se hodně těším, říká reprezentační opora skokanů Koudelka

Číst článek

Kasai, mistr světa v letech na lyžích z roku 1992 z Harrachova, posunul své věkové rekordy již v páteční kvalifikaci. V sobotu doma v Sapporu absolvoval závod Světového poháru jako první padesátník v historii a navíc dosáhl na bod, poprvé po pěti letech.

Kraft zvítězil o pouhé čtyři desetiny bodu před jiným Japoncem Rjojem Kobajašim a oslavil deváté vítězství v sezoně a 39. v kariéře, díky čemuž se dotáhl v historickém pořadí na třetí Poláky Adama Malysze a Kamila Stocha. Více pohárových triumfů mají jen Rakušan Gregor Schlierenzauer (53) a Fin Matti Nykänen (46).

V neděli na stejném můstku čeká skokany další závod.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme