Hokej v číslech: Harrisův hattrick, Klimeš se v bráně neohřál

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Kladenská šňůra proher je minulostí. Rytíři ji ve 45. kole Tipsport extraligy i díky Jakubu Klepišovi a Jaromíru Pytlíkovi přetrhli. Výhru slavili také Oceláři, kteří přitom ve třetí třetině ani jednou nevystřelili na branku.

Třinec ve třetí třetině bez střely. Oceláři si z Hradce Králové odvezli všechny body a poděkovat by měli nejen Martinu Růžičkovi, který se postaral o dva ze tří gólů, ale také brankáři Marku Mazancovi. Zatímco on totiž čelil ve třetí třetině jedenácti střeleckým pokusům soupeře, jeho spoluhráči nevystřelili v závěrečné části na Lukáše Paříka ani jednou.

Klepiš zářil i přes neproměněný nájezd. Rytíři zaskočili Kometu, a i díky zkušenému Jakubu Klepišovi ukončili dlouhou sérii proher. Zkušený kladenský útočník sice neproměnil trestné střílení, ale zato si připsal tři asistence a byl tak u všech gólů svého týmů. Rytíře navíc táhl i na buly, s 68% úspěšností byl nejlepší.

Pytlík zlomil kladenské prokletí. Kromě Klepiše stojí za zmínku ještě jeden Rytíř – Jaromír Pytlík. Právě on se v prodloužení postaral o kladenskou radost po sedmnácti zápasech a k tomu protrhnul i nepříznivou bilanci Kladna v nastaveném čase. Rytíři si bod navíc odnesli po sedmi nezdařených pokusech.

Klimeš se v bráně neohřál. Motor šlápl na plyn hned v úvodu utkání a v čase 3:18 už se radoval ze třetí vstřelené branky. Ve stejnou chvíli přenechal vítkovickou klec Lukáš Klimeš Matěji Machovskému. Vítkovická jednička si tak stihla připsat pouze tři úspěšné zákroky.

Harris ozdobil přestřelku hattrickem. Diváci v Ostravar aréně nakonec viděli hned dvanáct gólů. Povedený zápas to byl především pro českobudějovického útočníka Branta Harrise, který ze čtyř střel dal tři góly a k tomu přidal jednu asistenci.

Knotek nešťastníkem Mory. Na konci prosince si Olomouc z O2 areny odvezla výhru 4:1, doma na Spartu ale nevyzrála. Za smolaře utkání lze označit Jana Knotka. Ten strávil na ledě přes dvě a půl minuty při hře ve čtyřech, pomohl Olomouci ubránit všechna čtyři oslabení, přesto byl u tří ze čtyř inkasovaných branek.

Boleslavský kapitán šel příkladem. Adam Jánošík v předchozím zápase s Karlovými Vary prolomil čekání na svůj první letošní gól. Proti Litvínovu na sebe zase upozornil v disciplíně, které je mu bližší než střílení gólů. Boleslavský kapitán zblokoval čtyři soupeřovy střely. Na body jeho obětavost ale nestačila.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz