Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zákon nařizuje rodičům starat se o děti. Proč nemít zákon nařizující dětem starat se o rodiče?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Tři generace

Co kdyby rodič odcházející do důchodu vystavil dětem fakturu? Zní to podivně? A co tohle? Když zrušíme důchody, nebude problém s důchodci. To první jsem si vymyslel. To druhé přečetl na internetu!

Článek

Jsem člověk, který se snaží předcházet problémům a když přeci jen nějaký přijde, tak ho vyřeší. Nestěžuji si na osud, život, pánaboha, vládu, důchodce, matky na rodičovské, cizince, pana prezidenta nebo třeba na smradlavou řepku u silnice. Je mi 46 a nevím, do jakého písmenka patřím. Generace X, Y, Z? Je mi to buřt!

Komentáře

Sedím u PC, připravuji fotky na další článek o přírodě a občas mrknu na internet, co je nového. Pořád to samé. Věčně si stěžující lidé. Článek jedné seniorky mne však zaujal. Mluví mi z duše a pln naděje, že nás je víc, kliknu na komentáře. To jsem neměl dělat. Sem tam něco pozitivního, ale jinak nic moc. Zvedá mne to doslova ze židle, končím s přípravou fotek a píšu tohle. Ani nevím, co to je. Asi výkřik do tmy.

Mezigenerační konflikt?

Jen, než to vyslovím, tak se pomalu narodí další generace. Příšerný termín. Prostě máme jiné názory a zkušenosti. A co? Mám své matce vynadat, že vzpomíná na prvomájový průvod, nebo mi mluví do přebalování dětí? Mám tepat třicátníka, co žije u rodičů? Mám poučovat maminku, která kouká do mobilu, místo aby se starala o dítě, které právě mlátí jiné po hlavě lopatičkou? Proč pranýřovat seniorku, bydlící v bytě 3+1, že ho nepustí mladým? A dnes oblíbené: Mají dostat senioři odpovídající důchody, nebo držet hubu a krok? Ano. I to jsem se dočetl!

Žít a nechat žít

Nejsem žádný sluníčkář, co je ze všeho HAPPY. Dostal jsme o života za vyučenou mnohokrát. Mám ho kvůli tomu začít nenávidět? Matka prožila 49 let za totality a nějak žít prostě musela. 1. máj byl pro ni den, kdy nemusela do práce. To bylo fajn. Nevidím v tom žádný problém a už vůbec ji neodsuzuji, že mávala červenou vlajkou. Taky mohla mít pruhovaný mundúr a já bych se nenarodil. Třicátník u rodičů si nakonec uvědomí, že je lepší žít s někým ve svém věku. Pokud ne? Bude z něj zapšklý padesátník, který nenávidí rodiče, ale musí u nich bydlet. Mamince s mobilem se to vrátí, až jí dítě pošle v pubertě do háje, že ho ruší při koukání na YTB. Seniorka ten velký byt nesehnala snadno. Žije v něm celý život. Pošlu ji na ulici, aby mladí mohli hnízdit? Většina seniorů celý život pracovala za socialismu, takže neměla možnost investovat, či jinak se připravit na stáří. Když se o ně nepostarají děti, tak musí starost převzít stát. Že toho pan Babiš zneužívá a přihřívá si na tom svůj kotel guláše (polívčička už to dávno není), je věc jiná. Chápete? Nechte je žít!

Omluva

Omlouvám se všem, kteří se cítí tímto článkem dotčeni, nebo uraženi. Myslíte, že vás se to netýká?!? Zeptejte se rodiny, jestli je pravda to, co si o sobě myslíte. Pokud je, sypu si popel na hlavu a pokorně se omlouvám. Doufám, že vás bude hodně.

Foto: Pixabay

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz