Bundesliga - preview 22. kola: Odpoví v Bayernu na výhru Leverkusenu?

16.02., 08:37, aktualizováno 18.02., 09:16
Previews
Thomas Müller (© AFP)

Leverkusen v sobotu zvládl zápas v Heidenheimu a navýšil svůj náskok na čele na rozdíl osmi bodů. Bayern každopádně může manko stáhnout, bundesligový program tohoto kola završí bavorský gigant v Bochumi. Hrát se ještě bude ve Freiburgu, do Bádenska-Württemberska cestuje Frankfurt.

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt

neděle 15:30

V kalendářním roce 2024 zatím uhráli svěřenci Christiana Streicha jediné vítězství, kvůli čemuž se s Werderem přetahují o osmou příčku. Eintracht na tom by v uplynulých týdnech o něco lépe, takže ví, že ani po dvaadvacátém kole neopustí šestou pozici.

Oba celky nadále pokračují v rámci evropských pohárů. Předkolo play-off v obou případech přineslo remízu. SC hrálo bez branek v Evropské lize ve francouzském Lens, zatímco Orli se rozešli smírně s belgickým Saint-Gilles, byť po deseti minutách vedli už o dvě branky. Ani jeden z koučů však zatím na odvety nemyslí, jelikož se oba chtějí vyvarovat další bundesligové ztrátě.

"Začali jsme výborně. Nebáli jsme se a brzy jsme vstřelili dva dobré góly. Měli jsme šance na to, abychom přidali třetí i čtvrtý, jenže jsme je nevyužili, což byla velká chyba. V momentě, kdy soupeř snížil, se dostal zpět do hry. Má v kádru hodně kvalitní hráče a my jsme na vývoj zápasu nezareagovali adekvátně," hodnotil po uvedeném mači v Evropské konferenční lize kouč Dino Toppmöller.

Freiburg a Frankfurt mají dosti odlišný styl hry. Mančaft z Europa-Park-Stadionu sází na centrované balony, po kterých se podařilo vsítit už sedm branek, což je nejvíce ze všech osmnácti bundesligových klubů. Oba nedělní protivníci skórovali v uplynulých šesti kláních sedmkrát, což značí, že by se mělo jednat o vyrovnaný duel.

Ostatně tomu napovídají také výsledky předchozích vzájemných partií. Vezmeme-li v potaz domácí prostředí, má někdejší zaměstnavatel Vladimíra Daridy aktuálně sedmou nejlepší statistiku, přičemž stejnou příčku okupuje tým z města nad řekou Mohan v rámci té venkovní. Dá se tedy očekávat, že tohle utkání by mohla rozhodnout jedna jediná chyba na té či oné straně.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Gulde, At. Szalai, Günter - M. Eggestein, Höfler - Dóan, Sallai, Grifo - Höler

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Aurélio Buta, Tuta, Pacho, Max - Skhiri - Dina Ebimbe, M. Götze - Chaïbi, Omar Marmoush - Kalajdzic

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.40 - 3.21

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Bayern Mnichov

neděle 17:30

Po sobotním programu Bundesligy se navýšila ztráta Bayernu na vedoucí příčku už na rozdíl osmi bodů. Leverkusen totiž uspěl naplno na půdě Heidenheimu a teď bude čekat, jak že si v neděli bude počínat bavorský mančaft. Ten zavítá na půdu Bochumi, která se nachází jenom těsně nad sestupovým pásmem, na druhou stranu nevykazuje v novém roce špatné výsledky.

Mužstvo ze Severního Porýní-Vestfálska padlo od vánočních svátků pouze v jediném utkání, a to na hřišti favorizovaného Dortmundu. Jinak vždy uhrálo alespoň plichtu, naposledy ve Frankfurtu. Ne že by nálada u Die Unabsteigbaren byla vyloženě veselá, protože otázku záchrany nemají vyřešenou a neokupují pozice ve středu tabulky, jak by si dlouhodobě přáli. Ale bodují pravidelně, to je fakt.

Všeobecně není tenhle celek vůbec lehko k poražení. Remízový král německé nejvyšší soutěže nebodoval ve třetině případů, což není v kontextu jeho aktuálního patnáctého místa žádná hrozivá bilance. Akorát výher je poskrovnu, to ano, konkrétně čtyři. "Jsme na tenhle zápas připraveni,” hlásal domácí stratég Thomas Letsch. "Poprvé ve své kariéře budu před vlastními fanoušky trénovat proti Bayernu. Doma je to vždycky hezčí, bude tu zvláštní atmosféra. A ještě jednou řeknu, věříme si a jsme o sobě přesvědčeni.”

Tenhle protivník v minulých třech zápasech nekladl výběru Stern des Südens žádný odpor. Bochum hned dvakrát padla o sedm branek, ve všech těchto třech případech ani jednou neskórovala. Je ovšem třeba připomenout, že v únoru roku 2022 doma Bayern naopak nečekaně skolila. Předtím, konkrétně v září roku 2021, však zase padla o sedm gólů. Suma sumárum, ve vzájemných duelech těchto oponentů padá vždy hodně gólů.

Před týdnem mnichovský klub jednoznačně nestačil v přímé bitvě o titul na Bayer, o pár dnů později to nebylo o moc lepší v Lize mistrů. I v měření sil s Laziem hosté zatahali za kratší konec. "Vzdát se nepřipadá v úvahu,” burcoval kabinu hostující lodivod Thomas Tuchel. "Možná nás to nakopne. Musíme se z těch problémů vymanit, čerpat sílu i z neúspěchů a brát je jako novou výzvu.”

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Oermann, Ordec, K. Schlotterbeck, Bernardo - Losilla, Osterhage - Asano, Stöger, Antwi-Adjei - Broschinski

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Mazraoui, Upamecano, M.-J. Kim, Raphaël Guerreiro - Kimmich, Goretzka - T. Müller, Musiala, L. Sané - Kane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.35 - 5.73 - 1.35

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - Bayer Leverkusen

sobota 15:30

Pět bodů, takový je náskok Leverkusenu na čele tabulky před druhým Bayernem. A jestli se někdy v Německu opravdu hovořilo nahlas, že letos už mnichovský velikán titul nezíská, je tomu rozhodně právě nyní. Bayer naposledy skolil bavorského velikána a jasně naznačil, že se ziskem cenné trofeje to opravdu myslí vážně. Dobrý výsledek z minulého kola nyní hodlá potvrdit na půdě Heidenheimu.

Svěřenci trenéra Franka Schmidta se nacházejí v klidném středu pořadí, jakožto nováček soutěže můžou být se současným průběhem sezóny spokojeni, obdobně jako současný ligový lídr. Samozřejmě že není pochyb o tom, že do role favorita jsou stavěni hosté. Měli by si však dát setsakramentsky velký pozor, aby tenhle duel nepodcenili. Heidenheim je totiž před vlastními fanoušky velmi nebezpečný, vždyť v Bundeslize letos urval ve vlastním prostředí už pět výher z deseti možných.

Voith-Arena pojme zhruba patnáct tisíc fanoušků, dva tisíce příznivců celku ze Severního-Porýní Vestfálska se přitom chystá obsadit místní tribuny. Leverkusen prostě zažívá velký boom, jeho fandům vůbec nevadí, že budou muset absolvovat do Bádenska-Württemberska zhruba 450 kilometrů dlouhou cestu. "Čeká nás jeden z nejtěžších venkovních zápasů této sezóny. Je vždy nepříjemné tam hrát,” varoval před bujarým optimismem hostující kouč Xabi Alonso.

Pořád platí, že jeho mužstvo napříč všemi soutěžemi ještě neprohrálo. Bylo by opravdu velkým překvapením, kdyby se jeho porážka konala zrovna teď na půdě novice, jakkoli ten vykazuje hlavně doma moc dobré výsledky. "Heidenheim si naprosto zaslouží aktuální postavení v tabulce,” říkal Xabi Alonso. "Náš protivník má nejlepší standardky, je silný také v protiútocích. Schmidt je navíc brilantním trenérem, který má obrovskou vášeň.”

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Kev. Müller - Busch, P. Mainka, Gimber, Föhrenbach - Maloney - Dinkci, Schöppner, Beste - Kleindienst, Pieringer

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Stanišič, Tah, Hincapié - Frimpong, Andrich, G. Xhaka, Álex Grimaldo - Hofmann, Schick, Wirtz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.74 - 5.27 - 1.40

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Union Berlín

sobota 15:30

Zatímco domácí věří, že se jim po třech remízách v řadě podaří vyhrát, hosté budou chtít sérii neporazitelnosti rovněž natáhnout na tři utkání. Aktuální rozpoložení rozhodně není takové, jaké bylo při prvním vzájemném klání této sezony, které TSG opanovalo v poměru 2:0.

Minulý týden proti Kölnu odehrál Pavel Kadeřábek v dresu svého klubu osmašedesát minut, takže jenom z lavičky sledoval, kterak Andrej Kramarić svým vyrovnáním v nastaveném čase zařídil alespoň remízu, která přinesla do tabulky sedmadvacátý bod, což v této fázi soutěže stačí na devátou příčku. Jak chorvatský, tak český reprezentant nebudou v základní sestavě scházet ani tentokrát. Z jejich spoluhráčů zůstávají mimo Mërgim Berisha a Marco John, na opačném pólu nenastoupí Andreas Schäfer.

"O tom, co se děje v táboře soupeře, nechci vůbec mluvit. V tabulce je na tom lépe, ale my se chceme soustředit jenom na sebe, na svoje nasazení a na svoje výkony," hodnotil ve stručnosti na předzápasové tiskové konferenci trenér Nenad Bjelica, jenž převzal celek ze Stadion an der Alten Försterei v závěru listopadu minulého roku.

Jeho protějšek Pellegrino Matarazzo naopak oslavil 8 února rok na lavičce Hoffenheimu, přičemž není pochyb, že s aktuální příčkou není spokojený. Rád by do PreZero Areny přitáhnul evropské soupeře, přičemž Evropská liga se tam hrála naposledy v sezoně 2020/2021 a podařilo se dojít do úvodního vyřazovacího kola. Avšak konkurence v Bundeslize je i letos natolik silná, že kdyby na stejném místě, na jakém se nacházejí teď, TSG sezonu zakončilo, bylo by vedení rovněž spokojené.

"To, že se nacházíme na lepší pozici než soupeř, ještě automaticky neznamená, že vyhrajeme. Sezona je náročná a zápasů je hodně, takže je důležité umět správně relaxovat. Union Berlín neměl dobrý start, ale podle jejich současných výsledků vidíme, že se situaci podařilo stabilizovat. Velmi poctivě a organizovaně brání a rozhodně si musíme dávat pozor na jejich standardky," prohlásil v New Jersey narozený trenér, jehož tým čeká na výhru už sedm střetnutí.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Grillitsch, Nsoki - Kadeřábek, Prömel, Tohumcu, Skov - Kramarić - Weghorst, Beier

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Knoche, Vogt, Doekhi - Trimmel, Khedira, Gosens - Haberer, Tousart - Volland, Hollerbach

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.79 - 4.08

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - VfB Stuttgart

sobota 15:30

Stuttgart dál válí a poměrně bezpečně se drží na třetím místě bundesligové tabulky. Pokud potvrdí roli favorita, udrží si "Schwaben" toto postavení i po výletu do Darmstadtu. Tamní Lilie totiž sídlí na samém konci pořadí nejvyšší německé soutěže.

Hosté budou v Darmstadtu usilovat o čtvrté vítězství v řadě. Utkání s nejhorším celkem soutěže nicméně nepodceňují. "V Bundeslize neexistují snadné zápasy. Jsme však přesvědčeni, že dobrým výkonem můžeme Darmstadtu způsobit problémy. Ovšem pouze v případě, že budeme psychicky i fyzicky na sto procent," řekl trenér VfB Sebastian Hoeneß.

Lilie naopak v aktuální bundesligové sezóně zvítězily jen dvakrát a jejich šance na záchranu v soutěži se ztenčují. Vzdávat se ale ještě nehodlají, a to ani proti Schwaben. "Věříme, že proti Stuttgartu můžeme vyhrát. Potřebujeme pevnou víru. Byli bychom velmi spokojeni s bodem, ale raději bychom tři," uvedl trenér SVD Torsten Lieberknecht.

Darmstadtu komplikuje život i rozsáhlá marodka. Na ní momentálně figurují obránce Clemens Riedel, záložníci Gerrit Holtmann s Tobiasem Kempem a útočníci Mathias Honsak s Fraserem Hornbym a Braydonem Manuem. Proti Stuttgartu si nezahrají ani stoper Matej Maglica s forvardem Timem Skarkem - oba kvůli disciplinárnímu trestu za pět nasbíraných žlutých karet v sezóně. Menší zdravotní problémy řešili v uplynulých dnech zadáci Jannik Müller s Bartolem Franjićem, v sobotu by ale oba přece jen měli být připravěni.

Schwaben zase kvůli problémům s kyčlí dál schází brankářská jednička Alexander Nübel. I v Hesensku jej tedy zastoupí Fabian Bredlow. Hrát nebude ani obránce Anthony Rounalt, jenž musel se zlomeným nosem na operaci, stoper Dan-Axel Zagadou zase marodí do konce sezóny. Po dlouhé době se naopak vrací záložník Nikolas Nartey a taky křídelník Silas, jenž uplynulý měsíc strávil na Africkém poháru národů.

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - Gjasula, Klarer, Zimmermann - Bader, Nürnberger, Holland, Karic, Mehlem - Polter, L. Pfeiffer

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Stenzel, Anton, Ito, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Undav, Millot, Führich - Guirassy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.31 - 4.77 - 1.51

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund

sobota 15:30

Po rozpačitém výkonu v Heidenheimu si Dortmund spravil chuť, když před týdnem bez větších potíží porazil Freiburg. Borussia tak po Novém roce zůstává neporažena a o prodloužení této série bude usilovat též ve Wolfsburgu, který se naopak již několik týdnů trápí.

Jeden jediný gól inkasoval Dortmund v pěti zápasech, které dosud po zimní pauze odehrál. Sám naopak za stejné období třináctkrát skóroval, díky čemuž vybojoval třináct bodů z patnácti možných. V důsledku toho začali "Schwarzgelben" stoupat bundesligovou tabulkou. Předběhli Lipsko a před začátkem 22. kola sídlí na čtvrté pozici s tříbodovou ztrátou na třetí Stuttgart.

BVB chce body pochopitelně sbírat i nadále. "Stabilita je velkým cílem. Nechceme být konzistentní jen v průběhu týdnů, ale taky v rámci jednoho zápasu, jako se to povedlo proti Freiburgu," uvedl trenér Dortmundu Edin Terzic. Přesně to se jeho svěřencům na podzim loňského roku moc nedařilo. Avšak jak ukázalo právě pohodové vítězství nad freiburským SCF, možná se blýská na lepší časy.

Ve Wolfsburgu naopak vidinu světlejších zítřků vyhledávají marně. "Vlci" na vítězství v Bundeslize čekají už dva měsíce. Od té doby ve čtyřech zápasech remizovali a dvakrát prohráli. Místo očekávaného útoku na pohárovou Evropu se tak VfL propadá tabulkou nejvyšší německé soutěže, přičemž se klidně může zaplést do záchranářských bojů.

Není tedy divu, že se spekuluje nad vyhazovem trenéra Nika Kovaće. Sám Chorvat se tlaku snaží vyhnout tím, že se řídí slovy někdejšího manažera Leverkusenu (kde Kovać jako hráč působil) Reinera Calmunda a koncentruje se jen na svou práci - alespoň to tedy tvrdí. "(Calmund) mi tehdy řekl: Když se daří, můžeš číst všechno, když se nedaří, nečti nic. Toho se držím, poslouchám starší," řekl lodivod Wolfsburgu s tím, že novin se už nějakou dobu nedotkl.

Proti Dortmundu by Kovać měl mít příležitost využít brankáře Koena Casteelse, který je opět fit poté, co vyřešil potíže s bolavými zády. K tomu se po delších absencích vrací záložník Patrick Wimmer i útočník Lukas Nmecha. A jelikož menší zdravotní problémy zažehnali též středopolař Aster Vranckx s forvardem Tiagem Tomásem, zůstává na marodce Wolfsburgu už jen levý bek Roério.

Dobré zprávy hlásí také Schwarzgelben. Čerstvý mistr Afriky Sébastien Haller se vrátil z kontinentálního šampionátu a je možné, že ofenzivě BVB v sobotu pomůže. Už před týdnem proti Freiburgu ukončil téměř tříleté čekání na návrat po vleklém zranění pravý obránce Mateu Morey. Jeho protějšek z levé strany defenzivy Ramy Bensebaini během týdne netrénoval, na Wolfsburg by ale měl být připraven. Z důležitých hráčů tak Borussii schází "pouze" záložník Felix Nmecha a křídelník Karim Adeyemi.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Baku, Lacroix, Jenz, Mæhle - Svanberg, Arnold - Černý, Majer, Paredes - Wind

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Ryerson, Süle, N. Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can - Malen, Brandt, Sancho - Füllkrug

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.91 - 2.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg

sobota 15:30

Augsburg z posledních pěti zápasů prohrál jen dva, a to s těžkými vahami, totiž s Bayernem a Bayerem. Nemá tedy důvod si nevěřit proti soupeři, který z jednadvaceti odehraných utkání zvládnul urvat jedno jediné vítězství, jaké se navíc datuje do 4. listopadu.

Situaci v klubu, ve kterém svého času hrával i český obránce Zdeněk Pospěch, přichází vylepšit Bo Henriksen, jenž naposledy působil ve Švýcarsku. Vedení tedy znovu sází na dánského kouče. Jeho jmenovec Svensson vydržel skoro tři roky a svého času pod ním die Nullfünfer předváděli divácky velmi atraktivní představení.

Za novou tvář lze stále považovat také Nadiema Amiriho, jenž v poslední lednový den podepsal kontrakt na dva a půl roku. Za svou kariéru svedl proti die Függerstädter deset duelů, z nichž nikdy neodešel poražený. Není divu, že byl zařazen do základní sestavy, do níž se nepodívají zranění Stefan Bell a Nelson Wieper.

Na opačném pólu schází Rafael Framberger, jenž má poraněné koleno, a také Reece Oxford, jenž se stále nemůže zbavit koronavirové nákazy. Speciální příchuť bude mít tohle klání pro Finna Dahmena, jenž do Bavorska přestoupil právě z Mohuče a jenž ve čtyřiatřiceti duelech po sobě inkasoval vždy minimálně jednu branku. Žádný jiný gólman v historii německé nejvyšší soutěže tak dlouho nečekal na čisté konto. Dočká se v sobotu 17. února?

Proti sobě bude mít kupříkladu Karima Onisiwa, jenž se proti Augsburgu v kariéře prosadil už čtyřikrát, avšak v tomto ročníku zatím ještě vůbec neskóroval. Kdyby to tak zůstalo i po tomto klání, jistě by potěšil Jesse Thorupa, tj. dánského kouče na lavičce hostujícího celku, který si je vědom toho, že změna na trenérské lavičce v táboře protivníka může být velkým impulzem a vzpruhou pro celek, jakému patří v tabulce předposlední příčka pouze zásluhou lepšího skóre. O to lépe hodlá svou skvadru na tuhle partii připravit.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Hanche-Olsen, Guilavogui, van den Berg - Widmer, Barreiro, Amiri, Caci - Burkardt, Onisiwo - Ajorque

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Mbabu, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago - Jakić - Jensen, Rexhbecaj - Vargas - Tietz, Demirović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.66 - 4.04

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach

sobota 18:30

Lipsko před pár dny nesehrálo vůbec špatnou partii v Lize mistrů proti Realu Madrid, konala se ale tak jako tak jeho porážka. Na tenhle neúspěch ovšem musí rychle zapomenout, hned ho totiž čeká v Bundeslize zkouška proti Mönchengladbachu. Na ligové scéně má přitom co napravovat, zatím se totiž nenachází v top čtyřce, avšak těsně za ní, a tato skutečnost saský tým nemůže uspokojovat.

Milionářskou soutěž si hodlá zahrát i v příští sezóně a do ní se může probojovat jen díky čtvrté příčce. Na tu ze současné páté ztrácel po jednadvaceti odehraných kolech tři body, rozhodně se tedy nejedná o problém, který by nešel napravit. Od začátku nového roku se Lipsku v každém případě hrubě nedařilo, zaznamenalo tři porážky v řadě. Pak aspoň doma skolilo Union a před týdnem remizovalo v Augsburgu. Čili jistý progres svěřenci kouče Marca Roseho zaznamenali.

Je na každý pád potřeba v nastoleném trendu pokračovat a spíše než nerozhodné výsledky začít zase pravidelně sbírat ty tříbodové, aby přední pozice najednou nebyly vzdáleny na větší odstup. Výtečnou zprávou pro Roseho je, že k dispozici teď bude mít kompletní kádr, žádný z hráčů není na marodce ani nepyká kvůli nějakému verdiktu disciplinárky. Hostujícímu stratégovi Gerardovi Seoanemu naopak přece budou chybět dva články sestavy, kvůli zdravotním problémům nemůžou nastoupit Tomáš Čvančara a brankář Jonas Omlin.

Dříve platilo, že v duelu těchto dvou protivníků vyhrávají domácí. Od října roku 2020 k tomu došlo v šesti případech po sobě, až loni na podzim, ku prospěchu svému, tuhle sérii zastavili Die Roten Bullen. Ti před pár měsíci v Borussia-Parku zvítězili nejtěsnějším možným způsobem. "Náš soupeř velmi dobře a velmi pilně brání,” okomentoval hru celku ze Severního-Porýní Vestfálska lipský lodivod. "Musím také dodat, že parádní má rovněž přechody do útoku.”

Ten mimochodem prostředí Gladbachu moc dobře zná, trénoval ho mezi lety 2019 až 2021. Pod jeho velením to mimochodem bylo naposledy, co Die Fohlen působili v evropských pohárech. "S některými hráči z klubu stále mluvím. Prožil jsem tam povedené časy, kvalifikovali jsme do Ligy mistrů a postoupili v ní do osmifinále,” připomínal Rose. "Nicméně také všichni víte, že konec pro mě nebyl moc vtipný. To je pravda. Na druhou stranu i tohle k fotbalu patří. Těším se, až uvidím známé tváře,” završil.

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Henrichs, Klostermann, Orbán, Raum - X. Schlager, A. Haidara - Dani Olmo, Simons - Openda, Šeško

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Elvedi, Itakura, Wöber - Weigl - Honorat, Reitz, Koné, Netz - Ngoumou, Pléa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.96 - 9.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Werder Brémy

pátek 20:30

V Kolíně se za poslední dny mírně spravila nálada. Nemůže za to jen probíhající karneval, ale taky zlepšené výsledky tamních "Kozlů". Ti však na své konto pořád potřebují získávat body. Urvou další v utkání proti Brémám?

Kozli před necelými dvěma týdny zdolali Frankfurt a v minulém kole přišli až v nastavení o vítězství nad Hoffenheimem. Navzdory zisku čtyř bodů ovšem zůstávají v tabulce nejvyšší německé soutěže na neuspokojivém šestnáctém místě. Celek z Porýní tedy musí dál bojovat. "Budeme potřebovat každého hráče. Ať už to bude na 17 zápasů v řadě, nebo třeba jen na devět minut - i ty mohou být rozhodující. Pokud se dostanu na hřiště a zařídím rozhodující akci, bude trénink stát za to," burcuje své svěřence kouč "Effzeh" Timo Schultz.

Brémám vyšel vstup do roku 2024 ještě líp. Třikrát v řadě zvítězili a jejich úspěšné tažení zastavil až uplynulý víkend Heidenheim. Na západě Německa by se "Grün-Weißen" rádi vrátili na vítěznou vlnu. "V posledních týdnech jsme hráli dobrý fotbal a dobře jsme bodovali. To samé chceme předvést v Kolíně," prohlásil vedoucí prvního mužstva a někdejší dlouholetý hráč Werderu Clemens Fritz.

Hosty trápí zdravotní stav středních obránců. Již nějakou dobu zůstávají mimo hru Amos Pieper s Milošem Veljkovićem a nejnověji je na marodce doplnil Niklas Stark, který se zranil v duelu s Heidenheimem. Trenér Brém Ole Werner řekl na předzápasové tiskové konferenci, že Starka v sestavě nahradí buď Chrisitan Groß, nebo nedávná posila Julián Malatini. Vedle zmíněných zadáků se v Kolíně nepředstaví ani rovněž marodící středopolař Naby Keïta a útočník Leon Opitz.

Také Effzeh budou muset učinit změnu uprostřed defenzivy. Julian Chabot si totiž odpyká disciplinární trest za pět nasbíraných žlutých karet v průběhu ročníku. Zastoupí jej Timo Hübers, který je v pořádku po nachlazení a pravděpodobně vytvoří obranný pár s Lucou Kilianem, jenž v Hoffenheimu předvedl solidní výkon. Spolu s Chabotem si proti Brémám nezahraje ani trojice zraněných útočníků Kolína - Davie Selke, Luca Waldschmdt a Mark Uth.

Oba kluby si nedávno připomněly výročí svého založení. Zatímco Werder velkolepě oslavil 125letou historii, 1. FC Köln vznikl v únoru roku 1948 a je mu tedy 76 let.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Kilian, Hübers, Finkgräfe - Huseinbašić, Martel - Alidou, Kainz, Maina - Thielmann

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Malatini, Friedl, Jung - Weiser, Lynen, Agu - Schmid, Stage - Ducksch, Njinmah

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.34 - 3.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
21
17
4
0
55 : 14
55
2
Bayern Mnichov
21
16
2
3
59 : 22
50
3
VfB Stuttgart
21
14
1
6
49 : 27
43
4
Borussia Dortmund
21
11
7
3
43 : 26
40
5
RB Lipsko
21
11
4
6
46 : 28
37
6
Eintracht Frankfurt
21
8
8
5
31 : 25
32
7
SC Freiburg
21
8
4
9
26 : 37
28
8
TSG Hoffenheim
21
7
6
8
38 : 40
27
9
1. FC Heidenheim
21
7
6
8
30 : 36
27
10
Werder Brémy
21
7
5
9
30 : 34
26
11
FC Augsburg
21
5
8
8
31 : 39
23
12
VfL Wolfsburg
21
6
5
10
25 : 33
23
13
Borussia Mönchengladbach
21
5
7
9
36 : 41
22
14
VfL Bochum
21
4
10
7
23 : 39
22
15
Union Berlín
21
6
3
12
20 : 35
21
16
1. FC Köln
21
3
7
11
15 : 35
16
17
1. FSV Mainz 05
21
1
9
11
16 : 35
12
18
SV Darmstadt
21
2
6
13
22 : 49
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
Martin9719

Tak konečně taky nějaký pozitivní obrat po tom co jsem se už připravoval na další průběh alá Lautern doma. Atmosféra krásná i díky Magdeburgu. Barkokova přihrávka - nejlepší jeho moment v dresu Herthy. Palko chirurgicky přesně vymeteno a slaví celá rodina, i Monika Dardai na tribuně. Pojďme tu odvetu za září dokončit! #BSCFCM

Reagovat
Arne

Obrat fajn, ale ze nas FCM o deseti prehrava a musime se klepat o vysledek, to uz je horsi...

Reagovat
Martin9719

Nebylo to moc dobrý, to si přiznejme. Ale Magdeburg má rozhodně lepší individuality. Měl jsem ale pocit, že trochu selhal koučink. Nejsme schopni pohlídat 1-2 hráče. Prostě Atik kolem sebe nemůže 10m místa na všechny strany. Kenny mohl být sám individuálně určitě lepší v těch soubojích 1na1, na druhou stranu ho tam nechávali bez zajištění, ten blok se nebyl schopen posunout víc k pravé straně a zajišťovat ho. Typický Bouchalakis jeden zápas oka, druhý na vystřídání v poločase jako dnes. Překvapil Winkler, jeden z jeho lepších výkonů. Tabakovič postrádal servis. Celkově tam chemie ale chyběla. Ve Fürthu i přes závěr utkání to byl za mě lepší výkon. Po startu Rückrunde musíme dnes brát hlavně 3 body. 2 vítězství, můžeme se odpíchnout, ale je to taky podnět pro Dardaie k zamyšlení.

Reagovat
Arne

Tak ten Japonec a Atik, vic individualit jsem tam u nich nevidel, ale co jsem videl, bylo od Titze dobre pripraveny muzstvo co vi, co chce hrat.

U nas v tomhle ohledu nic, mozna je fakt na case dat Palkovi sbohem... Baumgart nebo Svensson, plus ten mladej ze St. Pauli se pry mozna nedohodne na smlouve, takze moznosti urcite jsou.

Reagovat
Martin9719

Jako už jsem nad tím taky přemýšlel, ale myslím si, že by bylo fér aby jednu sezonu dostal. Vedl jsem tady na to před časem diskuzi s Rudnevsem, že s tím co má k dispozici bychom to vlastně pořád měli brát jako úspěch. Zbylo nám tady v létě vyjma juniorů asi 5 hráčů? Neiderlechner, Pekarík, Kenny, Kempf, Marton. V jeho systému máme možná nejlepšího hráče 2. BL který by pod jiným koučem v Herthě třeba takovou roli nehrál. Závislost na jednom hráči je ale taky špatně. Pal sází na rozehru odzadu po zemi celkem bez výjímky což nás stálo např. zápas s v Norimberku. Tehdy ještě hrál na 2 věže s Prevljakem, nebylo lepší to pod tlakem nakopnout než se pokoušet hrát odzadu s Leistnerem?Vzestup začal až s příchodem Niederlechnera do sestavy a přišla série 9 zápasů. Jsme mužstvo postavené na brejky a případně na centry ze stran do vápna. Není v tom žádná věda, ale podle mě je to postaveno na tom, že účel světí prostředky. Byť ta hra někdy vypadá fakt diletantsky s totálně nekreativním středem zálohy tak bychom se s jiným koučem mohli taky potácet kolem Schalke. Navíc těmhle ostatní trenérům pochybuji, že jsme teď schopni dát solidní smlouvu. Asi budeš mít lepší info o tom kolik třeba může brát Dardai oproti konkurenci.

Reagovat
Arne

Pokud ale účel světí prostředky, tak ať postoupí, zas tak špatný kádr nemá, ale hrál účelově na záchranu v 2. BL... Plus co jsem četl, tak Pokal taky dosral, což byla šance na finále, která nemusí zase 10-20 let přijít.

Fabi by byl top pod kterýmkoliv trenérem, a jsem na něj zvědav, co bude dál. Podle toho, jak to prožívá, tak buď věří že se postup ještě urve, nebo je fakt takový srdcař, že by mohl zůstat ještě jednu sezónu ve druhý lize a dát tomu šanci - ale pochybuju.

Myslím si že Pál bere relativně málo, ale záleží, s jakou konkurencí by člověk porovnával... Ale zas takový přehled nemám, ani nemám pořádně čas koukat pravidelně na zápasy, ten včerejšek byl po hodně dlouhý době. Ty to máš nasledovaný víc.

Reagovat
Martin9719

No právě ten kádr je otázka. Když nepočítáme Reeseho, Karbownika (který ale tolik nezáří) tak co dostal? Bouchalakis který jednou zahraje a 2x ne. Leistner - jeden z nejpomalejších stoperu 2. BL. Prevljak kterému skončila v Belgii smlouva a asi by ho moc nikde nechtěli. Útočník z Austrie. Jinak kostru toho týmu drží mladíci. Ernst, Klemens, Marton, teď Palko nebo i Scherhant, snad časem Gechter. Než vinit Pala tak budu radši vinit Schwarze, být tam Dardai dřív tam dnes možná hrajeme o baráž s Kölnem. Fabi nepochybně srdcař je, ale bude záležet na nabídkách. Hertha při dobře nabídce určitě nemůže váhat. Samozřejmě to souvisí i s postupem, podle mě je to takový buď letos nebo až za hodně dlouho. Protože dobre hráče budeme muset pouštět a nahradit je dokážeme třeba jen ztěží.

Reagovat
Arne

Proč "kromě toho a toho"? Prostě je má a jsou kvalitní... Útočník z Austrie má podle mě bundesligový parametry a co se týče třeba synů, tak ty sám Pál obhajoval, že jeden je mládežnický reprezentant a druhý talent jako svině, takže jejich nasazování si vlastně ani obhajovat nemusí.

Leistner se mi taky nelíbí a nevím, koho napadlo mu dát pásku... Pokud tenhle nebude hrát, tak tu defenzivu máme kvalitnější než třeba to HSV (ti mají zase úplně jinde střed zálohy).

Za sestup je třeba vinit Schwartze a Bobice, tam Pál nenese odpovědnost skoro žádnou... Kdyby dostal šanci dříve, tak by to zachránil, na to je pro nás ideální kouč, ale na druhou ligu a dávání týmu nějakou herní tvář bohužel ne,

Reagovat
Martin9719

On tomu tu herní tvář dal, akorát prostě není tak atraktivní, ale je aspoň vidět na co hrajeme. Samozřejmě Tabakovič se chytnul perfektně, ale nevím kdo by od něj čekal tolik gólů + hodně dalších šancí. Palko se teď docela chytil, po tom nesmyslu proti HSV na levé záloze mu ten podhrot možná i sedne a dobrá konkurence pro Floriana. Martona Pal většinu sezony špatně využívá, protože on je dobrý stoper, ale uprostřed zálohy nula. Palko začínal na začátku sezony ještě v systému 4-3-3 uprostřed, pak se přešlo na 2 hroty a zjednodušení hry. Dardaiovci v sestavě mi asi úplně nevadí v tuhle chvíli. Co se týče obrany tak bránění i rozehrávky tak byly nejlepší v zápasech kde hrál Marton (Kempf) - Gechter, před týdnem Klemens - Kempf. Ale myslím si, že po 2 výhrách si už Leistner teď nemusí kopnout že Pal není slepej a někdy vyndá i toho Bouchalakise. Pal ale zkrátka nedostal hráče jako Demme, Stindl a další. S tím co má k dispozici to hodnotím spíš pozitivně.

Reagovat
Rudnevs

Nic voci Herthe, ale zrovna tieto tri moznosti si predstavujem niekde v kluboch stredu tabulky BL, maximalne u jasneho kandidata na postup 2. BL (povedzme Baumgart u HSV), ale na Herthu mi to pride dost nerealne. Obzvlast Hürzeler pojde vysoko, tam to vidim na Wolfsburg alebo nieco podobne.

Reagovat
Martin9719

No a nebude tu BL chtít hrát s Pauli než aby šel např. do VFL?

Reagovat
Rudnevs

To si taktiež myslím, asi zatiaľ zostane v Pauli, zvlášť keď sa podarí postup. Avšak ak by už odišiel, tak to bude skôr o patro vyššie (Wolfsburg a pod.) než nižšie (Hertha). Wolfsburg som spomínal preto, lebo zrovna s ním sa Hürzeler spojoval. Kovačov vyhadzov je asi len otázka času.

Reagovat
Martin9719

No je otázka zda VFL nebude hledat zvučnejsi jméno ještě.

Reagovat
Arne

Co má HSV aktuálně navíc oproti Hertě? Tedy kromě tedy 5 bodů, zápasu k dobru a poraženeckou mentalitu z posledních pěti let? Ale to jen rýpám, doufám že to HSV už dotáhne a ne zas nějaký jednosezónní neštěstí typu Fürth.

Ten Walterův asistent je jen interim, nebo má šanci zůstat natrvalo?

A Hürzeler je nějaký nový Nagelsmann? Pokud se St. Pauli postoupí, tak odchod nedává moc smysl (leda by po něm sáhl už někdo top jako BVB či Leverkusen), ale pokud má v St. Pauli problém s prachama, ať jde do toho Wolfsburgu, dá si tam v klidu tři sezóny, jednou si zahraje EL a pak půjde zpět do druhý ligy.

Reagovat
Werkrider

HSV má oproti Herthě 10 tisíc fanoušku na zápas více

Reagovat
Martin9719

Navíc má HSV kádr. Nemáme hráče jako Benes, Reis, Pherai, Dompe, Jatta. Slabinu má HSV celkově asi jen v obraně což je ale věc která jim v současnosti brání v postupu.

Pauli už herně trochu klesla. Ale na podzim by neměla problém hrát v BL i výš než VFL. Navíc je otázka zda Kovač vydrží do konce sezony a to Hürzeler by Pauli opustil téměř těžko.

Reagovat
Rudnevs

Pred dnešným zápasom by som napísal, že asistent dostane šancu, ale remíza s Rostockom s týmto herným prejavom je žiaľ proste málo. To isté ako s Walterom. Tam musí prísť nový tréner, inak si pokašlú postup.

Nový Nagelsmann, to je také zvláštne slovné spojenie.. 4 či 5 rokov dozadu bol takto označovaný každý tridsiatnik na trénerskej lavičke, no a nakoniec z toho boli mená ako Florian Kohfeldt alebo Hannes Drewes.

Každopádne Hürzeler je momentálne určite asi najlepší mladý tréner. Ešte by mohol ostať v Pauli, stále má veľa času na veľké angažmá. Wolfsburg by mi z jeho stránky nedával úplne zmysel, ale Hertha už teda vôbec nie

Reagovat
Werkrider

Ty jo, tebe jsem tu už dlouho neviděl.

Reagovat
Rudnevs

Auticko na baterky top

Reagovat
Martin9719

Krásný to pátek. Říkal jsem si, že Woltemade je od Wernera dobrý tah, protože se bude hrát víc fyzicky a pak tam pošle do unavené obrany čerstvého Njinmaha. Podařilo se. 3. výhra venku po sobě po tom co se na ní 3/4 roku čekalo. Solidní napravení prokletého Heidenheimu za minulý týden.

Zápasu by asi slušela víc remíza. Köln by měl alespoň i tak důležitý bod (i když potřebuje výhry) a nás by plichta asi neurazila. Ale můžeme ještě zabojovat o Evropu. Je to až k neuvěření kam jsme se dostali po tom co jsem si myslel, že budeme bojovat o záchranu. Werner navíc i zajímavě doplnil kádr (Malatini vypadá opravdu zajímavě) a nenápadně se uprostřed zálohy chytil od zápasu s Bayernem celou sezonu slabý Lynen. V tuhle chvíli je jednoznačně nad Bittencourtem. A Stage může hrát výš což mu sedí více.

Reagovat
Rudnevs

On teraz Werder ma investora, navyse po sezone odchadza Baumann, co bude mozno cas na nejaky novy vietor, kreativnejsie prestupy. Uz teraz v zime ziskanie hracov ako Malatini alebo Aaroen ukazalo, ze s Werderom treba znovu ratat.

Zapas samotny nic moc no taka piatkova klasika, Kampf und Krampf.

Reagovat
Martin9719

No spekuluje se stále o tom Fritzovi tak uvidíme. Regionální investoři vypadají solidně i když mám pocit, že fans Herthy v zápase s HSV si do toho při tom přerušení trochu rýply. Ale úplně jsem tam ten vzkaz nepobral v kontextu. U Malatiniho mě hlavně překvapuje kde všude může mít Werder skauting. Za vzestup ale patří ovace teď hlavně Wernerovi. Za velké plus považuji, že se stabilizovala po začátku sezony konečně obrana. Friedl dnes taky hrdina. Jinak to šlágr kola určitě nebyl no.

Reagovat
Rudnevs

Ja sa ani nečudujem, fans Werderu neustále predhadzovali tímom ako je HSV či Hertha, že oni sú verní svojim hodnotám, nemajú investora a blablabla a kritizovali pri tom kluby s investorom ako sú Hertha či HSV. Čiže teraz to po práve schytajú naspäť.

Ten Malatini ma taktiež prekvapil, že by sa do Werderu vracal povestný juhoamerický skauting z čias Diega a spol.? A ja osobne som veľmi zvedavý na toho Isaka Aaroena. Nori teraz majú super generáciu, v United ho hypovali, bol som prekvapený, že ho zrazu získal Werder. A nie na hosťovanie, rovno na prestup. Týpek vyzerá sebavedomý, v devätnástke mať potetované skoro celé telo je úplne crazy, to by si hádam len tak nejaky šupák nedal. Chalan vie, že je baller a že raz bude slávny. Snáď začne dostávať príležitosti.

Reagovat
Martin9719

Taky nesouhlasím ve všem s fans Brém. Třeba ty vlajky pro manželství pro vsechny by si mohli odpustit. Ono to už dokonce je i jako vlaječka na rohových praporcích doma. Za mě ať si tyhle věci řeší mimo fotbal úplně. Ať je už je někdo pro nebo proti.

Co se týče investorů tak Werder hledal v regionu někoho kdo nebude chtít zasahovat do chodu, což schvaluji. Co se týče toho špačkování tak samozřejmě BSC má 777 Partners což není úplně regionální a podíl poměrně vysoký. Na druhou stranu Werder nikdy neví kdy je budou potřebovat k záchraně jako teď takže měli být zticha.

Pokud se dodrží 50+1, nemám proti tomu nic. Tohle beru prostě jako takovou rovnováhu mezi šejky a nebýt závislý na nikom.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rudnevs

Posledný odstavec - taktiež to tak beriem. Pokiaľ je ten investor normálny, nepresahuje právomoci a drží sa 50+1, tak to nie je žiadna veľká katastrofa. No a potom je tu Kühne, ktorý by najradšej na post trénera HSV chce Magatha. Už keď to navrhoval v 2014, už vtedy bolo neskoro. Nečakal by som, že o 10 rokov neskôr sa Kühne sna o Magathovi stále nevzdá.

Reagovat
Martin9719

Já vlastně tak nějak zapomněl, že stále nemáte potvrzeného trenéra s tím jak se teď ty zprávy míchaly s Mainzem. Jako co se týče nějakého postupu, možná by i taková pragmatická změna mohla mít úspěch. Dnes zase neúspěch dá se říct. Pokud by Magath nebyla varianta na dlouho což asi ne, tak to může přinést co HSV potřebuje, byť výběr nabízí určitě lepší varianty (Baumgart).

Reagovat
Rudnevs

Za mňa Magath už senilnie, to vidno aj v rozhovoroch, že jednoducho rozumovo už nie je vo svojej najlepšej kondícii. Niekoho takého nemôžeš nechať trénovať tím. Hertha to síce spravila (hoc aj to je už nejaky piatok dozadu) a v podstate im to vyšlo, ale aj to bolo skôr viac menej náhodou. Bojovať o postup, keď musíš vyhrávať skoro každý zápas, to je iná vec.

Reagovat
Martin9719

Magatha jsem po BSC tak nějak ztratil z dohledu. Asi ani hráči by to moc dobře nepřijali a to pro pohodovou atmosféru v týmu když potřebuješ vyhrávat dobrý není. Přeju ať výběr trenéra dobře dopadne, protože je to hodně důležitý krok z hlediska postupových nadějí. Máte teď navíc soupeře na kterých se opravdu můžete chytnout a nastartovat nějakou sérii.

Reagovat
Hasan Šáš

Ten Schick je naprosto děsivej a to sem na něho ještě hodně hodnej, protože je to můj krajan z Čé-eR.

Reagovat
Werkrider

No, řekněme že když jej do akce nezapojí, jsou silnější.

Reagovat
Hasan Šáš

Jsi mistr eufemismů.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vladino10

si kráľ

Reagovat
Seydou Doumbia

To sedí ale na jakýkoli tým který má ve své týmu českého hráče

Reagovat
Seydou Doumbia

45 min Nsoki a Zac Efron žlutá, 45+3 Nsoki redka, 45+6 Efron redka cením že si šli osobní problém vyřešit do šatny, než skončilo to blbé nastavení tak měli 15 minut čas se dojebat

Reagovat
Rudnevs

Kebyže kopneme do prdele Lipsko a pozrieme sa na prvých 7 miest z tabuľky, tak si myslím, že sme v roku 2002. Este teda chýba Schalke alebo HSV miesto toho paklubu.

Reagovat
vladino10

Voooorwaaaarts Raaaaasenbaaaaal...leeeerpiziiiig uuuberaaalll

Reagovat
Seydou Doumbia

Co z toho když ty tvé nejdůležitější týmy jsou rády, když udrží 2. bundesligu Ale utočné duo Stuttgartu Sežer Girasyho - Udav se je opravdu mistrpičus duo, jedno z nej v Evropě

Reagovat
andrew96

Aby to ještě nedopadlo stejně jako tehdy.

Reagovat
Rudnevs

Celkom trúfalé po remíze s asi najtragickejším (alebo aspoň top 3) BL tímom za poslednú dobu

Reagovat
Mella28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Jardman

Díky

Reagovat
vladino10

Reagovat
DidusIneptus

Neodpoví. Bochum vyhraje 1:0

Reagovat
fsada

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Hachim Mastour

kane

Reagovat
Kocour Klapuška

Ten Tuchel je nějak zimomřivej..

Reagovat
andrew96

Losilla zraje jako víno.

Reagovat
Kocour Klapuška

Už dost, prosím

Reagovat
eder

Není nad to vidět protáhlé bavorské bratwursty...

Reagovat
Kocour Klapuška

Jedna z mála pozitivních věcí na momentálním Bayernu je Musiala..

Reagovat
Rudnevs

Pískajte koniec

Reagovat
Seydou Doumbia

cením že choupo nothing ani kane neskákají při rohu a nechají si dát gola...tyšl out

Reagovat
Whitemedia

*Tušl

Reagovat
Seydou Doumbia

Pro mě Tyšl

Reagovat
Rudnevs

Vsak sa tam nepise Ü

Reagovat
Seydou Doumbia

Hledáš v mých slovech logiku jo? Hodně štěstí

Reagovat
mul

Jose In

Reagovat
Heresy

tak to muze klidne zustat

Reagovat
Rudnevs

Jurgen Klinsmann je taktiež voľný

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ty kokos, co to je ten Bayern

Reagovat
eder

No teda Fuj Tujšl!

Reagovat
Seydou Doumbia

Upa, Mazraui a Tyšl domluvený prodej zápasů, moc cením

Reagovat
Kocour Klapuška

To má všechno

Reagovat
Bayern +

Bochum

Upamecano podľa mňa nepojde ani na Euro a v lete ak ho prichýli aspoň Lipsko podobne ako Wernera tak bude ešte hooodne rád. Podľa mňa ani to.

Každopádne je to neskutočný odpad a v prvom rade treba začať Tuchelom. Hneď zajtra ráno.

Reagovat
Seydou Doumbia

Upa bude v repre Francie zase zed to bych se nebal tam má lepší spolusráče

Reagovat
Rudnevs

Pričom ja ked som videl Bayern, tak bol Upa skoro vždy top. Veľké rýchle hovado, ktoré zneškodní každý pokus o protiútok a telom toho hráča úplne odtaví. Niečo ako kedysi Boateng. Ten však bol hovado aj doslova... Každopádne asi som mal šťastie väčšinou na tie dobré zápasy..

Reagovat
Firkraag

Tak on byl výborný, já ho měl rád, že hrál všechno dobře, vyvážel, přihrával, riskoval. Ohromně zábavný a dobrý hráč. Akorát už má druhým rokem fakt solidní krizi

Reagovat
Firkraag

*všechno dopředu (ale i dobře )

Reagovat
Maximm9

Neodepisoval bych ho. Cely Bayern hraje hrozne. 2 cervene za 2 zapasy vypadaji hrozne, ale jak jsi v tymu ve kterem nefunguje absolutne nic, tak neni moc tezky takhle padnout na dno.

Reagovat
Breze

No esteze mame Tuchela. Ani nechcem pomysliet, ako by to vyzeralo, keby nemame takeho TOP trenera.

Reagovat
Werkrider

Upamecano, je mi jej trochu líto, snad se z toho hned vzpamatuje.

Reagovat
Busby babes

Tohle uz Tuchel neustoji, ne?

Reagovat
Rudnevs

A teraz som fakt zvedavý, či Tuchel prežije aj toto, alebo či tam bude o týždeň sedieť Hansi Flick a zrovná celú Bundesligu zo zemou, pričom Bayeru ostanú oči pre plač. Bolo by to také príznačné pre históriu Bayeru.

Reagovat
Werkrider

Rudnevsi!

Reagovat
Rudnevs

Trochu sa o to bojím.. Ľudia zabúdajú, že 8 bodov náskok je stále nič, vzhľadom na to, že aj Bayer sa trápi a vyhráva len upracovane alebo so šťastím. Ešte chvilku potrvá, kým sa vráti Boniface, dovtedy sa dá postrácať hocičo. Ak to Hansimu v Bayerne opäť vyslovene sadne alebo ich aspoň dokáže nejak krátkodobo namotivovať, máme problém.

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak ty to s Flickem podepisujou snad už během zápasu

Reagovat
Maximm9

On to podle me ustoji jenom z principu, jinak by cele vedeni Bayernu bylo jeste za curaky nez jsou ted

Reagovat
Seydou Doumbia

lepší čurák s titulem jak bez...srát na to co si myslí nějací lidi

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak titul už je mimo podle mě. Leverkusen ztratil za 22 zápasů 8 bodů, pochybuju, že stejnou porci ztratí za 12

Reagovat
Seydou Doumbia

je to jen blbých 8 bodů a poslední zápasy se trápí, navíc nemají útočníka když chybí bonifejs a ani česky trojzubec jím nepomáhá...furt hratelný pro bayern

Reagovat
Breze

Snad Tuchel ostane, bojim sa, ze bez neho to 4. miesto zarucujuce LM nedame.

Reagovat
Bayern +

Bože môj Sané nech sa pozrie na Asana ako sa zakončuje taká akcia... ešteže sme dali následne šmatláka na 3:2, lebo kebyže piskne penaltu za ruku tak ju nepremenime.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele