Barbora Hrzánová a Radek Holub si jako svou novou společnou inscenaci vybrali na českých jevištích již prověřenou, výborně napsanou komedii Dobře rozehraná partie, na níž se opět sejdou s vyhlášenou režisérkou Lídou Engelovou, se kterou mají za sebou už několik úspěšných spoluprací.

Dobře rozehraná partie v sobě skrývá velké téma, a to sílu přátelství, zájmu o sebe navzájem, ochoty si pomoci a být si na blízku, i když to kolikrát není zrovna jednoduché, ale o to cennější je nahlížet na to s humorem. Hru napsal komediograf Stefan Vögel, sám kabaretiér, který umí dobře pointovat jak slovně, tak situačními gagy. Je jímavá, směšná, místy hluboká, tedy přesně taková, jaká by měla být hra, v níž se herci mohou pustit za hranice svých životních a hereckých zkušeností.

Hlavním hrdinou této brilantní konverzační komedie je zatrpklý stárnoucí vdovec Fred Kowinski, který dávno propadl pocitu, že nic v současném světě pro něj nemá smysl a nestojí za to se vídat s druhými lidmi, tedy kromě starého kamaráda, s nímž se pravidelně potkává na partii šachů. Nezmůže s ním nic ani jeho syn, ani najaté hospodyně, s nimiž se Kowinski vždy velmi rychle rozloučí. Až do jeho neměnného morousovitého života vstoupí temperamentní hospodyně Rozalie a rozehraje s ním svoji partii, a to nikoliv na šachovnici, v níž se navíc hraje podle jejích pravidel!

Další termíny akce

26.6.2024 19:00 (středa) Přidat do kalendáře
2.9.2024 19:00 (pondělí) Přidat do kalendáře

O akci jsme již napsali...

Další akce z cyklu "Hvězdné léto pod Žižkovskou věží"

Divadla - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hvězdné léto: Dobře...

Žižkovská televizní věžPraha (70 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (548 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 615 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (62 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 731 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 506 m)