Úvod Kaprařská videa Video: Radkův oblíbený návazec na velké kapry a úlovek rekordního kapra z...

Video: Radkův oblíbený návazec na velké kapry a úlovek rekordního kapra z rakouského jezera

478
0

V následujícím videu vám šéfredaktor našeho magazínu Radek Švec představí svůj oblíbený návazec pro cílený lov velkých kaprů, který mu již přinesl mnoho výjimečných úlovků. Nepřijdete ani o záběry monstrózního lysce, kterého se mu povedlo při jeho jarní výpravě na tento návazec ulovit a který je rovněž největším lyscem jezera, na kterém Radek rybařil.

K problematice výběru vhodných návazců pro cílený lov velkých kaprů Radek přistupuje následovně: „Každý, kdo mě zná, ví, že žádné složité montáže nebo jejich různé variace nikdy nepatřily do mé výbavy a že jsem naopak přesvědčený o tom, že dlouhé návazce mohou přinést značnou výhodu. Při lovu velkých ryb se mi nejvíce osvědčily návazce v délce 35–45 cm. Možná se jedná o opatrnost kaprů, možná pouze o obyčejnou mechaniku takové sestavy. Když vidíte zvláště velkou rybu na břehu, první věc, která vás většinou překvapí, je velikost jejího těla, ploutví, tlamky… Proto si myslím, že je vhodné, když velikosti ryby přizpůsobíte i délku návazce. Háček na takto zkonstruovaném návazci pak má větší šanci zapíchnout se do velkého pysku ryby, než ho kapr stihne vyplivnout.“

Pokud vás zajímá podrobný článek o výpravě, na které se Radkovi podařilo ulovit největšího lysce rakouského jezera, naleznete ho zde: První záběr sezóny aneb kapr přes 70 lb (31,8 kg) ze čtvrté evropské země!.

Komerční sdělení

Chcete-li, můžete přidat komentář: