Slavia ví, že potřebuje alternaci k Ševčíkovi. I když pátráme, v zahraničí zatím nikoho nevidíme, přiznávají v Edenu

Slavia ví, že potřebuje alternaci k Ševčíkovi. I když pátráme, v zahraničí zatím nikoho nevidíme, přiznávají v Edenu

Zatím naposledy Slavia představila posilu necelé dva týdny zpět, když přivedla zpět z Itálie záložníka Lukáše Vorlického. Dvaadvacetiletý mladík však v Edenu začne v třetiligovém béčku pod trenérem Davidem Střihavkou a k prvnímu týmu se při naplnění optimistického scénáře připojí až v létě.

Konec domácího přestupového období se však blíží a Jindřich Trpišovský byl tak na pozápasové tiskové konferenci v Karviné (0:3) požádán i o komentář na dotyčné téma. Dá se ve Vršovicích očekávat ještě nějaký pohyb v kádru?

"Nemyslím si, že bychom teď něco řešili. Výhledově bychom do středu hřiště potřebovali někoho jako Petra Ševčíka, při vykartování Oscara a zranění Zafeirise nám tam chybí hráč," neměl problém přiznat co nevidět osmačtyřicetiletý odborník, jehož vyjádření nabídl web slavia.cz.

Je pravdou, že devětadvacetiletý Ševčík odehrál v rozběhlé sezoně jen 892 minut a základní sestava Slavie se ho týkala pouze devětkrát z celkových jednadvaceti možností. Další dva zmínění jsou na tom ohledně vytížení lépe.

Kouč Slavie schytal po třetím gólu ránu do nosu. Užil jsem si to s bolestí, smál se Trpišovský. Hlavní je výhra, dodal

Momentálně ale úřadující vicemistr, který táhne šňůru 16 duelů bez porážky, o nikom nejedná. Spíš se nadále mapuje zahraniční trh a rozhazují se sítě zejména k budoucnu a nadcházejícímu ročníku 2024/2025.

"V zahraničí nikoho zatím nevidíme, i když se dlouhodobě hledá. Čekalo se na karty nebo zranění, aktuálně to vypadá, že není na spadnutí pohyb ven z kádru ani do něj," informoval Trpišovský, jenž se za posledních šest let podepsal hned po osm slávistických trofejí.

Definitivní tečka za zimním transferovým obdobím se však ještě na slávistické půdě neudělala a dveře zůstávají podle bývalého kouče Žižkova i Liberce pootevřené.

"Samozřejmě se může ke konci okna stát, že někomu nevyjde nějaký přestup někam a pak můžeme něco probírat. Výhledově potřebujeme jednoho kreativního hráče do středu, zatím ho ale buď nevidíme, nebo ho klub dlouhodobě nechce uvolnit," posteskl si uznávaný trenér.