Ochraňte rostliny před ranními mrazíky s přírodními přípravky Cropaid

Zdroj: www.zahradajezek.cz

Únorové mrazy umí potrápit každého pěstitele. Je několik způsobů, jak ochránit rostliny před změnami teplot a jedním z nich jsou i přírodní přípravky Cropaid obsahující živé bakterie, které rostlinám pomůžou v boji proti mrazu a chladu.

Co se děje s rostlinami při mrazu a chladu?

Nízké teploty, hlavně ty nepředvídatelné, mohou zpomalit nebo úplně zastavit přirozený růst rostlin. Listy, květy a plody rostlin jsou obzvláště citlivé na ranní mrazy a mohou utrpět poškození v důsledku nízkých teplot. Mrazové popáleniny, odumírání tkání a celkové poškození rostlin jsou běžné příznaky. Zejména u sazenic a ovocných stromů v květu je toto poškození nevratné. Celá úroda může být během několika hodin zničena.

Rostliny, které jsou vitální a mají optimální, pěstební prostředí, lépe vzdorují nepříznivým vnějším vlivům. Kvalitním pěstebním substrátem, výběrem přírodních hnojiv nebo zvolením odolnějších typů rostlin, můžete zvýšit přirozenou obranyschopnost rostlin.

Zdroj: www.zahradajezek.cz

Jak se bránit proti mrazu a chladu

Pomocí textilií můžete rostliny zakrýt před příchodem mrazu a ochránit je. Po odeznění nebezpečí je důležité textilii z rostlin sejmout, je proto důležité sledovat výhled počasí, což může být časově náročné. Další možností jsou biologické přípravky, které chrání nejen rostliny, ale i stromy a keře.

Pěstování ve skleníku poskytuje jistou ochranu před ranními mrazy a výkyvy teplot, ale v případě, že skleník není vytápěn, teplota v něm může spadnout pod bod mrazu. Rostliny ve skleníku můžete ochránit díky automatickému vytápění.

Biologické přípravky Cropaid

Cropaid Antifrost, biologický přípravek pro ochranu rostlin, který obsahuje živé bakterie z rodu Thiobacillus a více než 60 minerálních živin, je skvělým pomocníkem při hrozících mrazech. Po aplikaci na rostliny trvá jeho účinek po několik dní, nemusíte se tedy obávat nečekané změny počasí. Zároveň obsahuje Cropaid podpůrné a výživné látky, které příznivě ovlivňují zdravotní stav rostlin a přirozeně obohacují půdu.

Zdroj: www.zahradajezek.cz

Nebezpečný není jen chlad a mráz, ale i teplo a sucho, které má stejně ničivé účinky na rostliny a může vás pěkně potrápit. Přípravky Cropaid Antiheat ochrání rostliny proti teplu a suchu. I tento přípravek má hnojivé účinky a vylepšuje po aplikaci složení půdy.