Hlavní obsah

Slovácku došli stopeři. Na Spartu může Svědík počítat jen s Hofmannem a Holáskem z béčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen další nepříjemnou ztrátu bodů přineslo fotbalistům Slovácka nepovedené ligové derby ve Zlíně (1:2). Hradišťský tým totiž přišel i o vyloučeného stopera Vlastimila Daníčka a čtvrtou žlutou kartu viděl další bek Petr Reinberk. Na marodce je navíc kapitán Michal Kadlec, a tak trenér Martin Svědík bude mít pro příští zápasy velké starosti se složením obranné formace.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík bude mít velké starosti se složením obranné formace.

Článek

A to v dalším duelu nejvyšší soutěže bude Slovácko hostit v neděli mistrovskou Spartu. „Budeme muset něco vymyslet. Nějak si poradíme. Kdyby byl ale Káca mimo hru delší dobu, měli bychom problém,“ uvědomuje si hradišťský kouč.

Podle dostupných informací má veterán Kadlec problémy s achilovkou, a lékaři prý nevylučují ani operaci. „Situace kolem jeho zranění je nejistá. Pokud vím, existuje malá naděje, že by mohl být k dispozici třeba už o víkendu. Jeho absence však prý může být naopak taky docela dlouhá,“ dostal Svědík protichůdné informace.

Zatímco nahradit Reinberka na kraji obrany nebude pro Slovácko zřejmě tak složité, situace se stopery se zdá být kritická. Zvlášť když moravský klub nedávno uvolnil nadějného Jaromíra Srubka, který neměl místo v základní sestavě, z rodinných důvodů do druholigové Opavy, další zadák Tomáš Břečka dohání fyzičku po dlouhodobém zranění, a Martin Kudela bude dál hostovat v Kroměříži. Zbyl tak pouze zkušený Stanislav Hofmann, ale ani on se v poslední době často na hřiště nedostával. Až v neděli zaskočil ve Zlíně za Kadlece.

Kdo nastoupí proti Spartě ve středu obrany po Hofmannově boku? „V béčku máme mladého Holáska,“ nabídl Svědík možnou variantu. Zvlášť když Daniel Holásek se už často připravuje s prvoligovým celkem Slovácka a absolvoval s ním i zimní soustředění v Turecku.

Další alternativou je přivést v závěru přestupního termínu narychlo stopera odjinud. „Jestli to přichází v úvahu? To musí vyhodnotit klubové vedení,“ tvrdí trenér.

Po nečekané domácí porážce v jarní ligové premiéře s Pardubicemi nebodovali hradišťští fotbalisté ani v dalším zápase ve Zlíně, a tak Svědík netajil značné zklamání. „Toto utkání bylo pochopitelně úplně jiné. Zase jsme ale dostali dva góly. To je příliš. Jde o největší rozdíl v našich výkonech oproti podzimu,“ míní. Jeho mužstvo se navzdory dvěma nečekaným porážkám stále drží v tabulce nejvyšší soutěže bezpečně na čtvrté příčce.

V Baťově městě sice fotbalisté Slovácka záhy vedli, avšak ve 35. minutě je zbrzdilo v rozletu vyloučení Daníčka za úder loktem do zlínského Josse Didiby, které vyvolalo značné emoce. „Hodně průběh utkání ovlivnilo. Zda byla intenzita Daníčkova zákroku na červenou, si musí vyhodnotit především sudí Hocek,“ ulevil si Svědík.

Daníčkova absence se podle něj na hřišti výrazně projevila. „V deseti jsme to měli složité. Zlínskou defenzívu jsme už příliš nezaměstnali. Naopak jsme dvakrát inkasovali. Avšak nikoli po systémových chybách. Góly jsme dostali po situacích, které jsme měli vyřešit mnohem líp,“ štvalo ho.

Reklama