Dynamického Nováka zdobí dobrý výběr místa i výborné zakončení, první smlouvu mu dala Plzeň už v 15 letech

Dynamického Nováka zdobí dobrý výběr místa i výborné zakončení, první smlouvu mu dala Plzeň už v 15 letech

To, že bude Plzeň s příchodem nového hlavního skauta Jana Říčky myslet stále více na budoucnost, už je jasné nejen z toho, že si Viktoria nedávno zajistila opavskou naději Floriána Višňu, jehož hned odeslala na rozehrání do druholigového rakouského celku SV Laufnitz.

Svou první profesionální smlouvu se západočeskou organizací z Doosan arény podepsal v posledních dnech také patnáctiletý ofenzivní hráč Adam Novák.

"Gratulujeme a přejeme hodně štěstí," uvedl na síti X Jakub Konečný, jenž ve zabývá ve sportovní agentuře ESAM analytikou a skautingem.

Novák je součástí české reprezentace do šestnácti let, za kterou absolvoval v roce 2024 již tři duely.

Zatímco s patnáctkou se rozloučil s bilancí sedmi vystoupení a jednoho přesného zásahu, v šestnáctce dosud zasáhl do pěti duelů a zaznamenal jednu trefu.

Yasser se vypracoval v důležitou součást Teplic a ze Stínadel hned tak nezmizí. Mucha už je však pryč

Pokud jde o klubovou úroveň, momentálně hraje za plzeňskou sedmnáctku celostátní soutěž mladšího dorostu.

Jeho silnou stránkou je sportovní všestrannost. Velmi blízko má také k atletice, s tím, že v roce 2023 se mu podařilo v běhu na 300 metrů ovládnout halové mistrovství republiky.

Rychlost a nadstandardní pohybová průpravy mu tedy nechybí, což je pro současný moderní fotbal nepochybně plus.

"Adam je dynamickým hráčem s dobrým výběrem místa a výborným zakončením, což potvrzoval na tréninku i v zápasech. Svými stabilními výkony se vždy velkou měrou zasloužil o pozitivní výkon i výsledek týmu," doplnil na stránkách fcviktoria.cz mládežnický kouč Jan Kovář.

Ligový semafor: Sigma strádá a její ex pálí jinde. Zlín pod Červenkou doma neprohrál