bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Spustí se efekt domina? Ristolainenovo zranění ovlivní trh

19. února 12:17

David Zlomek

Měl být jedním z nejzajímavějších jmen na trhu před uzávěrkou přestupů. Nyní ale byly veškeré úvahy o jeho možném přesunu jinam zmařeny. Rasmus Ristolainen bude mimo hru minimálně jeden měsíc, avšak mohlo by se jednat o ještě delší pauzu.

O devětadvacetiletém Ristolainenovi, obránci Philadelphie, se spekuluje od podzimu, kdy se začalo hovořit o zájmu Toronta Maple Leafs. Jeho akcie na výměnu se v posledních několika týdnech zvýšily, jak minulý týden uvedl Elliotte Friedman ze Sportsnetu. Přestože zájem byl, překážkou se ukázala být Ristolainenova smlouva, kterou má podepsanou až do roku 2027 s ročním platem 5,1 milionu dolarů.

Vzhledem ke smlouvě se zdála být pravděpodobnější dohoda až v létě, která by umožnila jeho novému týmu lépe ho začlenit během celého tréninkového kempu. I tak ale nebylo zcela vyloučeno, že by mohl být vyměněn dříve. 

Maple Leafs krouží kolem Flyers již několik měsíců, ale zdá se, že čekají na to, co bude s Chrisem Tanevem a teprve poté se zaměří jinam. Když spolu však Leafs a Flyers v prosinci mluvili, byla řeč o ponechání 30 % jeho platu 

Flames jsou dalším týmem, který o Ristolainena projevil zájem. Ti si Ristolainena prý vyhlédli kvůli jistotě. V posledních letech se ukázalo, že udržet si hráče je pro Calgary těžké, takže tříletá smlouva s Ristolainenem je pravděpodobně lákavá z tohoto důvodu. Určitý zájem měl prý i Vancouver.

Ristolainenovo zranění tato jednání o výměně však prakticky zabíjí, alespoň pro tuto sezonu. Ovlivní to však trh s obránci, například i se Seanem Walkerem.

Devětadvacetiletému Walkerovi končí smlouva s průměrnou roční odměnou 2,65 milionu dolarů. Jeho jméno se objevuje na trhu již delší dobu a mezi týmy, které se o něj zajímají, jsou Edmonton Oilers, Dallas Stars, Tampa Bay Lightning a Maple Leafs. Ristolainenovo zranění sice Walkerův přesun zcela nevylučuje, ale Flyers budou nyní ještě pevněji stát na své cenovce.

Chtějí volbu v prvním kole draftu nebo balíček odpovídající podobné hodnotě. Například v případě Oilers si lze představit, že Flyers budou silně uvažovat o výběru ve druhém kole draftu a perspektivním hráči (obránce Philip Broberg). 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.