Hubnutí

Dieta podle horoskopu 2: Máme doporučení pro vodní a zemská znamení

Chtěli byste žít zdravěji, stravovat se lépe a nastavit si třeba i pravidelnější režim? Pokud nevíte do jaké diety se ponořit a jaké potraviny do svého jídelníčku zařadit, mohou vám pomoci doporučení založená na vašem znamení zvěrokruhu. Spadáte mezi vodní a zemská znamení? Víme, co byste mohli na svém stravování změnit a jakým jídlům se raději vyhnout obloukem.

Dieta pro vodní znamení

Mezi vodní znamení patří:

  • rak
  • štír
  • ryby

Pro tato znamení je typický ženský náboj, což se může odrazit v jejich pasivitě. Znamení s ženským nábojem mají také větší sklony k obezitě, proto se vyplatí věnovat třeba i lehčí fyzické aktivitě.

Jídelníček pro raka

Rak miluje českou kuchyni a často má bohužel sklony k přejídání. To se pak samozřejmě může odrazit na jeho figuře, ale následně i na zdraví. Proto je nutné zaměřit se zejména na střídmost a pokusit se maximálně omezit konzumaci smažených jídel. Tradiční české pokrmy by si měli raci dopřávat jednou týdně a zbylé dny se zaměřit na lehká jídla. Raky by mohla zaujmout například japonská kuchyně, která v sobě kombinuje čerstvé potraviny a dostatek ryb. Kromě české kuchyně je nutné omezit také konzumaci soli a cukrů. Místo hledání útěchy v jídle se zaměřte na umělecký či akční koníček.

Jídelníček pro štíra

Štíři milují tučná jídla, což ale nevyhovuje jejich zažívání. Kromě omezení tučných pokrmů by se měli zaměřit na přidání vlákniny. V jídelníčku štírů by neměla chybět zelenina, zejména zelí a listová zelenina. Zároveň by měl být kladen na pitný režim. Kromě kohoutkové vody se do štířího jídelníčku hodí přidat také bylinkové čaje a třeba i japonskou matchu. Lidé narození ve znamení štíra by také měli přestat dojídat vše, co dostanou na talíř. Časté přejídání může být důvodem nadbytečných kil i bolestí břicha.

Jídelníček pro ryby

Ryby milují dva druhy jídel: sladké a tučné. Prvním krokem k lepšímu stravování je tedy nahrazení těchto dvou jídel jejich zdravějšími variantami. Jak to ale udělat? Tučné pokrmy se dají nahradit oříšky a sladkou chuť si vynahradit konzumací čerstvého i sušeného ovoce. Některé jedince narozené v tomto znamení mohou trápit pocity nafouklého břicha, kterým lze předcházet dodržováním pitného režimu. Lidé narození ve znamení ryb také mívají sklony k intoleranci potravin a alergiím. Jestli vám nějaké jídlo nedělá dobře, může být na vině právě jedna z těchto věcí.

Dieta pro zemská znamení

Zemská znamení mají rovněž ženský náboj a spadají do nich:

  • býk
  • panna
  • kozoroh

Jak by měl vypadat ideální jídelníček jedinců, kteří stojí nohama na zemi, bývají konzervativní, ale někdy mají sklony k přílišné emocionalitě?

Jídelníček pro býky

Špatnou zprávou pro všechny jedince narozené ve znamení býka je to, že ze všech 12 znamení zvěrokruhu jsou to právě oni, kdo mají největší předpoklady k obezitě. Býci totiž bývají gurmáni, kteří si rádi dopřávají dobré jídlo a také rádi odpočívají. Aby je ovšem neohrožoval vysoký cholesterol a riziko srdečních chorob, měli by začít se střídmějším stravování. Inspirací v kuchyni by pro ně mohla být červená barva. Jahody, maliny, řepa, rajčata, jablka či například papriky do býčího jídelníčku rozhodně patří.

Jídelníček pro panny

Pokud pannám něco rozhodně nechybí, tak je to disciplína. Naopak ale často trpí nedostatkem fantazie, což může vést k jejich nudnému stravování. Dodržování striktní stravy pro jedince v tomto znamení není tolik náročné, protože mají rádi řád, ale problémem může být nedostatečná pestrost. Snažte se tedy soustředit na to, zda je váš jídelníček skutečně vyvážený a jsou v něm zastoupeny všechny vitamíny i minerály, které vaše tělo potřebuje.

Jídelníček pro kozoroha

Pro lidi ve znamení kozoroha je typická pracovitost, která ale někdy může přerůst až ve workoholismus. Právě to bývá příčinou toho, že kozorohové mohou zanedbávat jídlo. V kombinaci s dostatkem pohybu, jenž milují, je tak výsledkem hubená postava. Aby ovšem tělo zvládlo nálož, která je na něj každý den kladena, je nutné nezapomínat na pravidelné stravování a ujistit se o tom, že přijímáte dostatek všech látek a zejména vápníku. Když se kozoroh pro něco rozhodne, jde si tvrdě za svým, tudíž je možné ze dne na den provést trvalé změny v jídelníčku. Zařaďte do svého jídelníčku dostatek čerstvých potravin a dejte si občas pauzu.

Našli jste se v charakteristice vašeho znamení? Nebojte se provést drobné změny ve svém stravování a uvidíte, že budete šťastnější a celkově se budete ve svém těle cítit lépe.

Zdroj foto: www.pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button