Hlavní obsah
Umění a zábava

Kašpárek vyhrál, Pohlreich ostrouhal. Pekelná kuchyně proslavila Gordona Ramseyho, teď míří k nám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Keesha´s Kitchen / Creative Commons / pexels.com

Radek Kašpárek a Zdeněk Pohlreich patří dlouhodobě k naší gastronomické špičce. Teď je ale formát pořadu Pekelná kuchyně postavil proti sobě. Moderovat ho totiž může pouze jeden.

Článek

Zdeněk Pohlreich se stal známou osobností televizní obrazovky zejména díky pořadu Ano, šéfe, který po dlouhá léta moderoval. Radil tehdy restauratérům, kterým se byznys příliš nedařil, co dělají špatně a jak by svůj podnik mohli pozvednout. Jeho umění můžete ochutnat hned ve třech pražských restauracích.

Radka Kašpárka poznala veřejnost už před mnoha lety, kdy vařil s celebritami v pořadu nazvaném Kašpárku, vař!, dále se stal ústředním porotcem amatérské kuchařské show MasterChef Česko. Je vlastníkem jedné ze dvou michelinských hvězd v Česku, které se udělují restauracím výjimečné kvality.

Televizní stanice Nova se ale rozhodla, že letos další řadu oblíbeného pořadu MasterChef Česko neuvede. Místo toho volí formát, který kdysi proslavil Gordona Ramseyho. Originální název této extrémní show je Hell´s Kitchen, což se dá přeložit jako Pekelná kuchyně. V tomto pořadu se jeho moderátor staví do pozice porotce, který vybírá ty nejlepší kuchaře. Nejde ale o žádné amatéry, soutěže se účastní pouze profesionálové.

Gordon Ramsey začal tento pořad moderovat v roce 2005 a v té době se stal předmětem mnoha kontroverzí. Ramsey se totiž k soutěžícím choval povýšeně, vulgárně jim nadával a urážel je. Takovou cestou ale televize Nova jít nechce. Má jít o soutěž na úrovni, ze které si všichni něco odnesou. Jenže, kdo by měl v Česku takovou show moderovat? Televize se rozmýšlela právě mezi Zdeňkem Pohlreichem a Radkem Kašpárkem.

Zdeněk Pohlreich byl pro své vulgární hlášky v pořadu Ano, šéfe! proslulý. Urážel tam vyučené kuchaře i majitele restaurací. Za to byl diváky často kritizován. V dnešní době navíc není o pořady s ním už takový zájem a vybrat právě jeho do tohoto pořadu by byl pro televizi jasný krok zpět.

Možná právě proto se televize Nova rozhodla pro Radka Kašpárka. Ten sice v kuchyni vypadá přísně, o čemž jsme se mohli přesvědčit už v pořadu MasterChef Česko, ale mnohokrát jsme také mohli být svědky toho, že ho odchod některých soutěžících nebo perfektně uvařené jídlo dojalo až k slzám. Pořad s Radkem Kašpárkem tak bude k soutěžícím rozhodně přistupovat přívětivěji.

Pekelná kuchyně slibuje kuchařské drama na televizních obrazovkách, kde se proti sobě utkají dva týmy profesionálních kuchařů. Takový formát se v české adaptaci na televizních obrazovkách ještě neobjevil, pokud nebudeme počítat Souboj restaurací se Zdeňkem Pohlreichem, který by tento typ pořadu mohl vzdáleně připomínat. Rozhodně se tedy máme na co těšit a uvidíme, co jeho nová role s Radkem Kašpárkem udělá.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz