Připojte se

Roger Federer bude mít o sobě dokument. Zachytí úplný závěr jeho kariéry

Roger Federer - Zdroj: Depositphotos

Film

Roger Federer bude mít o sobě dokument. Zachytí úplný závěr jeho kariéry

Režisér Asif Kapadia byl pověřen společností Amazon Prime Video, aby režíroval celovečerní dokument o Rogeru Federerovi.

Režisér ceněných dokumentárních filmů Amy o Amy Winehouse a Senna o legendárním pilotovi formule 1 Ayrtonu Sennovi zachytí poslední dny kariéry tenisové ikony. Nahlédneme do posledních 12 dnů jeho slavné profesionální tenisové kariéry. Dokument bude exkluzivně vysílán na Prime Video ve více než 240 zemích a teritoriích po celém světě.

Celovečerní film je podle prvních informací domácím videem, které Federer nikdy nezamýšlel zveřejnit. Loučí se v něm s tenisem a svými fanoušky. Dokument bude obsahovat rozhovory s tenisovými soupeři a přáteli, včetně Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče a Andyho Murrayho, přičemž Roger Federer nabídne pohled za oponu svých vztahů s ostatními slavnými sportovci.

„Původní myšlenkou bylo zachytit poslední okamžiky mé profesionální tenisové kariéry, abych je mohl později ukázat rodině a přátelům,“ uvedl Federer ve svém prohlášení. V roce 2022 Federer oznámil, že ve věku 41 let končí s profesionálním tenisem poté, co během dvou desetiletí získal 20 grandslamových titulů.

„Během své kariéry jsem měl tendenci vyhýbat se přítomnosti kamer kolem sebe a své rodiny, zejména během důležitých okamžiků. Neviděl jsem ale nic špatného na tom, že jsem to natočil, protože to nikdy nebylo určeno pro veřejnost,“ dodala tenisová ikona.

Kapadia je známý především díky dokumentům jako Amy o zesnulé Amy Winehouse, Senna nebo Diego Maradona. Zatím nepojmenovaný dokument Roger Federer vzniká v produkci Lafcadia Productions. Producenty filmu jsou Kapadia a George Chignell.

Šéfredaktor ve Webmint Media House a korektor na CNN Prima News, je osobností, která se v médiích pohybuje s vášní a závazkem vůči kvalitě. Jeho láska k českému jazyku a zájem o aktuální dění ve světě a kultuře jsou klíčové pro jeho práci a postavení v mediálním průmyslu.

Přidat komentář

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články ze sekce Film

Co je trendy?

Připojte se k nám

Kurzy měn dle aktuálního kurzu ČNB.
Zdroj dat: Kurzyakcie.cz
Nahoru