Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Staněk zapsal v Nehvizdech jen jeden platný pokus, ale hned z toho bylo sezonní maximum

Koulař Tomáš Staněk neuspěl s útokem na páté vítězství za sebou na mezinárodním halovém mítinku Hvězdy v Nehvizdech. Český rekordman měl jediný platný pokus 21,47 metru, přesto si vylepšil letošní maximum, což mu stačilo na třetí místo.

Vyhrál novozélandský favorit Tom Walsh v novém rekordu mítinku stříbrné kategorie World Indoor Tour 21,96 metru. Druhý byl nigerijský koulař Enekwechi Chukwuebuka (21,63).

Staněk loni v Nehvizdech u Prahy vyhrál počtvrté v rekordu mítinku 21,45. Tentokrát poslal kouli o dva centimetry dál ve čtvrté sérii, při zbývajících pěti pokusech však přešlápl. "Málem jsem si nabil v rozcvičení, pak jsem byl rozhozený. Ale zase jsem zajišťovákem hodil 21 a půl," řekl.

Spokojený byl s výkonem i s tím, že se cítil dobře. Rozcvičování ovlivnilo také to, že se do kruhu naneslo magnézium. "Trochu to všem klouzalo. I koulařky dvě spadly," popsal Staněk. "Po zajišťovacím pokusu už jsem riskoval, abych minimálně Enekwechiho přehodil," dodal.

Walsh, jenž bude za necelé dva týdny útočit v Glasgow na třetí titul halového mistra světa, předvedl vítězný pokus ve třetí sérii.

Soutěž žen ovládla stříbrná medailistka ze světového šampionátu v Budapešti Kanaďanka Sarah Mittonová a s výkonem 20,08 se posunula na druhé místo letošních světových tabulek. Prvenství mezi výškaři vybojoval Korejec U Sang-hjo s 230 centimetry.

Hvězdy v Nehvizdech, halový atletický mítink stříbrné kategorie World Indoor Tour:

Muži:
Výška: 1. U Sang-hjo (Korea) 230.
Koule: 1. Walsh (N. Zél.) 21,96, ...3. Staněk 21,47, 7. Procházka (oba ČR) 19,35.

Ženy:
Výška: 1. Pezinková (ČR) 177.
Koule: 1. Mittonová (Kan.) 20,08, ...7. Brzyszkowská (ČR) 17,06.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články