Třetí místo a sezonní maximum. Koulař Staněk zazářil na mítinku v Nehvizdech, vyhrál Walsh

Koulař Tomáš Staněk neuspěl s útokem na páté vítězství za sebou na mezinárodním halovém mítinku Hvězdy v Nehvizdech. Český rekordman měl jediný platný pokus 21,47 metru, vylepšil si letošní maximum, což mu stačilo na třetí místo. Vyhrál novozélandský favorit Tom Walsh v novém rekordu mítinku stříbrné kategorie World Indoor Tour 21,96. Druhý byl nigerijský koulař Enekwechi Chukwuebuka (21,63).

Nehvizdy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koulař Tomáš Staněk si na mezinárodním mítinku v Nehvizdech vylepšil sezonní maximum

Koulař Tomáš Staněk si na mezinárodním mítinku v Nehvizdech vylepšil sezonní maximum | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Staněk loni v Nehvizdech u Prahy vyhrál počtvrté v rekordu mítinku 21,45. V úterý poslal kouli o dva centimetry dál ve čtvrté sérii, při zbývajících pěti pokusech však přešlápl. „Málem jsem si nabil v rozcvičení, pak jsem byl rozhozený. Ale zase jsem zajišťovákem hodil 21 a půl,“ řekl v rozhovoru na ploše. Walsh, jenž bude za necelé dva týdny útočit v Glasgow na třetí titul halového mistra světa, předvedl vítězný pokus ve třetí sérii.

Soutěž žen ovládla stříbrná medailistka ze světového šampionátu v Budapešti Kanaďanka Sarah Mittonová a s výkonem 20,08 se posunula na druhé místo letošních světových tabulek. Prvenství mezi výškaři vybojoval Korejec U Sang-hjo s 230 centimetry.

Hvězdy v Nehvizdech, halový atletický mítink stříbrné kategorie World Indoor Tour:

Muži - výška: 1. U Sang-hjo (Korea) 230, koule: 1. Walsh (N. Zél.) 21,96, ...3. Staněk 21,47, 7. Procházka (oba ČR) 19,35. 

Ženy - výška: 1. Pezinková (ČR) 177, koule: 1. Mittonová (Kan.) 20,08, ...7. Brzyszkowská (ČR) 17,06. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme