Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Nadprůměrně teplé počasí bohaté na srážky bude pokračovat

20. 2. 2024 | Poslední aktualizace: 21:40 20. 2. 2024 | Dominik Novotný, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Výhled počasí zatím neslibuje návrat zimy, únor tak bude pokračovat ve svém teplém (a také vlhkém) duchu. Teploty budou překračovat některé dny 10 °C. Nadprůměrně teplé počasí bohaté na srážky bude pokračovat Zdroj fotografie: Martin Štros

Středa bude většinou zatažená, zejména v severní polovině území s občasným deštěm nebo přeháňkami. Na horách bude i sněžit. Od západu pak bude srážek ubývat a vyjasní se i na polojasno. V noci teploty klesnou na 6/2 °C, přes den vystoupají na 7/11 °C. Vítr bude západních směrů.

Ve čtvrtek bude nadále zataženo, od západu se navíc přidá na většině území déšť. Na jihovýchodě bude srážek obecně méně. Noční teploty 7/3 °C, při uklidnění větru až k 0 °C, přes den vystoupají na 7/11 °C. Vítr bude západních směrů, přičemž lokálně s nárazy až přes 50 km/h.

I v pátek bude většinou zataženo, navíc s občasným deštěm. V průběhu dne ale budou srážky ustávat a protrhá se nakonec i oblačnost. V noci teploty klesnou na 7/3 °C, přes den vystoupají na 5/9 °C, lokálně až 11 °C. Vítr spíše proměnlivý, lokálně s nárazy až 50 km/h.

V sobotu bude po ránu většinou oblačno až zataženo. Ráno se mohou objevit navíc lokálně i mlhy. Během dne se oblačnost protrhá na polojasno a přeháňky se objeví jen lokálně. Noční teploty budou na Moravě klesat na hodnoty kolem 4 °C, v Čechách i k bodu mrazu. Přes den maxima vystoupají na 7/11 °C, na Karlovarsku a Ústecku na 3/7 °C. Vítr proměnlivý.

Neděle bude většinou oblačná nebo polojasná a přeháňky očekáváme jen lokálně. Později odpoledne by na východě mělo docházet k přibývání oblačnosti a srážek. Noční teploty +2/-2 °C, na Moravě 2/6 °C, maximální denní teploty 8/12 °C. Vítr taktéž proměnlivý.

Z výhledu dále vychází, že sníh se bude proměnlivě ukazovat jen v nejvyšších polohách hor (kromě západu a severozápadu Čech). Vzhledem k vysokým teplotám bude ale i tam částečně zase odtávat. Počasí na příští týden zatím neslibuje výraznou změnu. Teplotní maxima se stále budou přibližovat nebo držet hodnot až kolem 10 °C a výrazně pod nulu se nebudou dostávat ani v noci a ráno. Kromě toho to vypadá na vlhčí variantu počasí. O vývoji Vás budeme samozřejmě nadále informovat.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024