Dnes Úterý - skorojasno 21°C
Zítra Středa - oblacno 24°C
Úterý 4. 6. 2024
Svátek má Dalibor
Pražské drby
Co se v Praze povídá aneb Tak trochu jiný pražský bulvár
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Politika

Zástupci vedení Prahy 2 jednali s novým vlastníkem nádraží Vyšehrad

Starosta Prahy 2 Jan Korseska a místostarosta Jan Recman (oba ODS) se sešli s novým vlastníkem historické budovy nádraží Vyšehrad. Zajímali se nejen o stavební záměry nového majitele a budoucí využití objektu, ale zejména o ochranu této nemovité kulturní památky.

Na schůzce, kterou iniciovala druhá městská část, se její zástupci setkali s developerem, který památkově chráněnou budovu získal od předchozího majitele. 

„Těší nás, že po dlouhých letech nejistoty máme nyní partnera, se kterým můžeme společně na záchraně nádraží Vyšehrad pracovat. Máme před sebou dlouhou cestu, ale setkání a vzájemnou komunikaci vnímáme jako první krok k obnově a revitalizaci tohoto významného kulturního dědictví. Chceme, aby nádraží Vyšehrad bylo do budoucna z hlediska funkčnosti chloubou nejen naší městské části, ale celé Prahy," uvedl k setkání místostarosta Recman, který má v gesci oblast výstavby a územního rozvoje.

Developer zástupcům Prahy 2 představil samotný projekt, který je plně v rámci platného Územního plánu a počítá se zachováním stávající historické budovy nádraží. Ta bude koncipována jako multifunkční a bude zahrnovat i byty standardní velikosti. 

V jejím přízemí se bude nacházet občanská vybavenost a projekt bude zahrnovat také dostatečné množství podzemních parkovacích stání v souladu s Pražskými stavebními předpisy. Ve dvou nových budovách pak budou další bytové jednotky určené pro trvalé bydlení. 

V rámci dohody s městskou částí také developer přislíbil, že provede první nezbytné kroky vedoucí k zabezpečení budovy a jejího okolí, tak aby se zabránilo dalšímu poškození. Tento záměr detailně představí na příštím setkání. Plán zahrnuje i samotné zakrytí objektu, které by mělo být hotové do konce března.


Autor: red

Zastupitelstvo Prahy 9 se sejde na šestém zasedání

30. května 2024 v 17:26

V úterý 4. června se bude od 14 hodin konat v zasedací místnosti v nové budově radnice v Sokolovské ulici 6. zasedání Zastupitelstva MČ Praha.

Městské části budou moci ovlivňovat technické řešení trasy vysokorychlostní železnice

29. května 2024 v 18:52

Na jednání pražského zastupitelstva byly minulý týden ve čtvrtek projednávány i body důležité pro Prahu 15. Městská část o tom informovala na sociálních sítích.

Zastupitelka Prahy 4 Sýkorová složila zastupitelský mandát, přestěhovala se

25. května 2024 v 18:11

Zastupitelka Prahy 4 Vladimíra Sýkorová (Piráti) složila zastupitelský mandát. Své rozhodnutí sdělila v pátek na mimořádném jednání zastupitelstva. Důvodem je změna trvalého bydliště, nebydlí už ve čtvrté městské části. Na její místo nastoupí náhradník za Piráty, kterým je Helena Buchtová. Podle...

Novým předsedou Kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha 1 je Jonáš Felkel

24. května 2024 v 16:20

Na svém zasedání v úterý 21. května zvolilo Zastupitelstvo MČ Praha 1 nového předsedu kontrolního výboru. Stal se jím zastupitel Jonáš Felkel (bez politické příslušnosti), který kandidoval za Praha 1 Sobě. Nahradil tak Pavla Čižinského rovněž z uskupení Praha...

10. mimořádné zasedání zastupitelstva Prahy 4 bude v pátek 24. května

20. května 2024 v 07:44

10. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 4 se uskuteční v pátek 24. května od 9 hodin v zasedacím sále č. 301 v budově historické Nuselské radnice v Táborské ulici č.p. 500.

Další články
Nahoru