21. února 2024 • 10:15

Liga očima fanoušků: Slavia má titul dál, kritika Sparty a Bazaly nade vše!

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
8
  • Video se připravuje ...

    FORTUNA:LIGA jede dál a Sparta si drží Slavii na zádech se čtyřbodovým odstupem. Přesto letenský tým proti Liberci s osmi změnami v sestavě nepodal optimální výkon. Slavia sice vyhrála v poklidu v Karviné, ale fanoušci si uvědomují, že titul se vzdaluje. Ale pozor, ještě nic není rozhodnuto! Jak uplynulé ligové kolo viděli příznivci dalších týmů?

  • Baník Ostrava

    Vidím to jasně: Bazaly nade vše!

    Ostravou po dlouhé době zarezonovalo téma Bazaly! Město nechává vypracovat studii, která má ukázat, jestli je v původním areálu možné postavit stadion pro 15 000 diváků. Vypadnout z toho červeného vítkovického vyhnanství s atletickou dráhou zpět, to je neskutečně nádherná představa. Musíme si ale počkat minimálně do dubna…

    V našem týmu je strašně těžké se vyznat. Po bídném začátku jsme předvedli výkon v Boleslavi, který snesl přísnější měřítko. V sestavě došlo ke čtyřem změnám, ale hlavní zásluhu na úspěchu má středové trio Boula, Rigo a Šín. Je záhadou, proč nedostává mladý Šín, a navíc jako náš odchovanec, více prostoru. Stejně tak moc nerozumím tomu, proč už se dva roky snažíme oživit Šehiče nebo Miškoviče na úkor mladých Grygara a Šudáka, kteří by mohli i po minutách sbírat zkušenosti. Jarní los nás, vzhledem k ambicím, jednoznačně předurčuje v tabulce stoupat (nebo minimálně neklesat). Pro to je ale třeba předvádět konstantní výkony.

    David Liveč, 43 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Baník 1:3. Hapalův tým zabral, domácí propadli v obraně
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    Široký kádr se bude hodit

    Tak to vypadá, že se vše dobré vrací. Dohrávka v Ostravě, to byl sice běhavý fotbal, ale mému oku moc nelahodil. Bylo to od vápna po vápno, minimum šancí. Ještě že se štěstí usmálo a tři body jsme měli v kapse my.

    V sobotu ke Klokanům. Tady je ještě svět v pořádku. Lidové vstupné 250 korun s možností slevy po internetu, občerstvení také za lidové ceny, akorát roztažený kotel moc atmosféry neudělá. Nevadí. Tady jsme zase soupeři na začátku dali dvě branky a poté se rozpoutal boj. Bohemka už taky umí hrát fotbal, snažila se stále dát kontaktní branku a my zase soupeři do otevřené obrany utíkali. Oboustranně bez efektu. Ale máme ze dvou zápasů šest bodů a to je hlavní. Hra se snad srovná, bude to potřeba. Nikdo vysloveně nezklamal. Teď nás budou čekat anglické týdny a široký kádr se hodí. Těším se, že budeme pokračovat. Obě pražská „S“ máme doma a ještě můžeme zamíchat kartami. Čest královně Viktorce, dobře už bylo. Zvykejme si...

    KOVI. 56 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 0:2. Hotovo za dvanáct minut, hosté s náskokem třetí
    Video se připravuje ...

  • Bohemians

    Falešné námluvy a hořká klobása

    Nebudu lhát, před zápasem s Plzní jsem Bohemce věřil jako dlouho ne. Od úterý jsem si falešně namlouval, že hosté nejsou v pohodě, že daleko cestují, že na ně Bohemka v Ďolíčku umí a že jí nakoplo vyrovnání v Hradci. Blbost! Plzeň je úplně jinde a za dvanáct minut v Ďolíčku vyřešila veškeré naděje či pochybnosti. Místy naivní obranná hra Bohemians v kombinaci se suverenitou Plzně v řešení ofenzivních akcí mi nechaly zhořknout i nejoblíbenější činnost na fotbale – poločasovou klobásu. Je úplně jedno, že na čísla byli zelenobílí lepším týmem. Pohled na hřiště i výsledkovou tabuli mluvil jasně. No, a aby špatných zpráv nebylo málo, můžeme přidat. Na už tak početný seznam marodů postupně přibývají další hráči a o víkendu míří Vršovičtí do Ostravy. Na Baník, kde naposledy bodovali se Schickem v sestavě, a třikrát ze čtyř návštěv fasovali čtyřku. Nerad vytvářím skepsi, ale nevím, čeho se chytit. Když se podíváme na tabulku, jsme na dostřel záchranářských bojů a těch se nikdo z nás opravdu účastnit nechce. Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 31 let, živnostník

    Bohemians - Plzeň: Hranáč loktem inzultoval Matouška, ten otřesený vystřídal
    Video se připravuje ...

  • Slavia Praha

    Sparta ztrácí méně, titul se vzdaluje

    Remíza ve Zlíně byla třetím zápasem v sezoně, ve kterém Slavia přišla o body po nepochopitelně a neomluvitelně slabém výkonu. Na podzim se jí podobné představení vymstilo v Teplicích, a ještě hůř doma s Plzní. Pokud klub myslí boj o titul vážně, nemůže přijet na hřiště týmu bojujícího o záchranu a vystřihnout utkání, ve kterém dosáhne hodnoty očekávaných gólů menší než 1,0. Když už se v takovém zápase přesto dostane do vedení, titulový tým by měl utkání dovést k výhře 1:0.

    Jistě, optimista namítne, že rozdíl v čele tabulky jsou pouhé čtyři body. To je pravda, rozhodnuté není vůbec nic. Nelze však zastírat fakt, že v dosavadním průběhu sezony mimo vzájemný zápas ztratila Slavia body v jednom z pěti ligových utkání, zatímco Sparta v jednom z deseti.

    A tak drobnou radost může fanouškům dělat alespoň povedená premiéra Malicka Dioufa v Karviné. Jde sice jen o jeden zápas, ale vypadá to, že skauting klubu opět našel v Norsku kvalitního hráče, který může být pro tým přes mladý věk posilou.

    ONDŘEJ KREML. 40 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Karviná - Slavia 0:3. Jasná záležitost favorita a první jarní nula
    Video se připravuje ...

  • Sparta Praha

    Po Turecku přišla lehká kocovina

    Co bylo příčinou výkonu v utkání s Libercem? Trenér říká, že to nebylo výměnou osmi hráčů, chápu, že je chrání. Je však zřejmé, že téměř vždy po poháru dobře nehrajeme. Ani tentokrát to žádná „šou“ nebyla. Dokonce si troufám říci, že účastníci chodeckého závodu Praha – Poděbrady by byli rychlejší než někteří naši hráči v prvním poločase. Kdo viděl, možná mně dá za pravdu, že hrát v plném nasazení třetinu času nestačí. Tentokrát nám to ještě prošlo, ale co zítra? To už nebude možné tolerovat přihrávky stoperů přímo na nohu soupeře nebo neproměněné vyložené šance! Každý hráč má právo udělat chybu, ale pokud se opakují, stojí to za zamyšlení. Ale to už je parketa trenéra, a nikoli nás fandů. Na druhou stranu oceňuji výkon Olatunjiho, jehož potenciál využíváme stále jen na 50 procent. Zdá se, že by už mohl být hráčem na celý zápas. Naproti tomu Tuciho jsem zaregistroval pouze tehdy, když střídal. Možná trochu kritické hodnocení zápasu, ale na koho jiného než nejlepší klub v Česku by měla platit ta nejpřísnější kritéria?

    Miloš Kolář. 72 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Sparta - Liberec 2:1. Osm změn a vydřená výhra, rozhodly slepené góly
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud