Potkáváme se celkem často, říká koulař Staněk o svých soupeřích. Podle něj jsou fajn parta

Jednu z nejkvalitnějších koulařských soutěží tohoto roku viděli fanoušci ve středočeských Nehvizdech. Tomáš Staněk sice přehodil svůj teď už bývalý rekord tohoto mezinárodního atletického mítinku, ale na lepší než 3. místo mu to ve výjimečné konkurenci nestačilo. Triumf slavil Novozélanďan Tom Walsh, který patří mezi nejlepší koulaře historie.

Nehvizdy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Staněk

Tomáš Staněk | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Ani jednou za posledních 10 let nechyběl Walsh na stupních vítězů na halovém mistrovství světa a teď je nově i rekordmanem atletického mítinku v Nehvizdech. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkali koulaři Tomáš Staněk a Tom Walsh na atletickém mítinku v Nehvizdech

„Je to samozřejmě moc příjemné. Pamatuju si dobu, kdy jsem byl malé dítě a měl jsem spoustu sportovních vzorů, ke kterým jsem vzhlížel. Tehdy mě vůbec nenapadlo, že bych tu radost mohl někdy rozdávat já druhým. A teď mě moc těší, že tu pozitivní energii můžu takovým způsobem vracet. Proto se jim rád podepisuju a fotím se s nimi,“ povídal pár minut po závodě mistr světa z roku 2017 a dvojnásobný olympijský medailista Tom Walsh, obklopený desítkami dětí.

Toho pozornost rozhodně neobtěžovala a trpělivě s úsměvem vyhověl každému, kdo za ním přišel.

Spokojení hoši

Novozélanďan víc než o půl metru překonal rekord mítinku a výkonem 21 metrů 96 centimetrů ovládl soutěž před Nigerijcem Chukwuebukou Enekwechim a Tomášem Staňkem. A ten i přes porážku odcházel s pozitivními pocity a mluvil o kamarádské koulařské partě.

„Potkáváme se celkem často, závodil jsem s nimi více méně celé léto. Je blbý, že ti nejlepší chtějí závodit pořád, ale zase je dobré, že se potkáváme. Jsme fajn parta, děláme srandičky a jsme takoví spokojení hoši,“ usmíval se Staněk.

Staněk si v Nehvizdech posunul letošní maximum na 21 metrů a 47 centimetrů a předvedl stoupající formu směrem k halovému světovému šampionátu v Glasgow, kam se chystá i Walsh.

„Ano, jsem ve velmi dobré formě už několik týdnů, takže mám na čem stavět. Musím zůstat zdravý, udržet se v pohodě a věřím, že v Glasgow to bude dobrá bitva,“ doplňuje Walsh, který od roku 2014 vždy přivezl z halového mistrovství světa medaili.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme