Jednoduchý výklad snů pomocí online snáře

Jednoduchý výklad snů pomocí online snáře

Snář je velmi specifický druh knihy, respektive výkladového slovníku. Vznikl za účelem výkladu snů, což v praxi znamená, že s jeho pomocí můžeme našim snům přiřadit určitý význam v našem skutečném životě. Sny byly předmětem velkého zájmu člověka už odpradávna a jejich zkoumání probíhá již po tisíce let. Zcela původní snáře, jestli tak o nich lze vůbec mluvit, měly nepsanou podobu a významy jednotlivých obsahů snů se předávaly výhradně ústně. Prvního reálného sepsání se tato kniha dočkala až ve druhém století našeho letopočtu a od té doby prošla mnoha kulturními, náboženskými a historickými změnami. První český snář potom vznikl ve století čtrnáctém.

Jak se s ním pracuje

Jak již bylo řečeno, fakticky jde o druh slovníku. V prvé řadě je pochopitelně nutné, abychom si pamatovali, o čem se nám zdálo. Náš sen přitom může být hezký, prapodivný a klidně to také může být noční můra. Ve všech případech pak musíme stanovit nějaké hlavní slovo, které náš sen definuje. Řekněme, že tím slovem je například „nahota“. Ve snáři si tedy najdeme slovo nahota a pod ním bude sepsáno hned několik významů v závislosti na další bližší specifikaci snu. Mohli jste se například procházet nazí po ulici, což znamená, že bez problému zdoláte všechny překážky, které vám život postaví do cesty. Také jste mohli vidět nahého někoho jiného a v takovém případě vám snář radí, abyste si vážili toho, že máte vlastní střechu nad hlavou. Jednou z dalších možností potom je, že jste prostě byli nazí a nic víc s tím není spojeno a v takovém případě očekávejte, že na tom nebudete finančně nejlépe.

V čem je přínosný online snář

Klasický snář v podobě knihy má tu hlavní nevýhodu, že ho pravděpodobně nemáte vždy a za všech okolností u sebe. Například na dovolené, při přespání u známých nebo na pracovní cestě. To pochopitelně znamená, že se do něj nemůžete podívat. Druhou zásadní nevýhodou je jeho daná a neměnná fyzická podoba. Už je sepsaný a nejde rozšířit o další nové a doplňující výklady. Online snář má naopak mnoho výhod. K jeho pročtení vám stačí mobilní telefon či počítač s přístupem k internetu a je tak dostupný prakticky kdekoliv na světě. Opomenout pak nesmíme s tím související prostý fakt, že ho s sebou nemusíte nosit. Druhou důležitou výhodou je pak je rozšiřitelnost. Je možné do něj neustále přidávat nové výklady snů a často lze také kontaktovat jeho autora, aby chybějící výklad doplnil.

O autorovi angelo

Komentáře

Emailová adresa nebude publikována. Povinné pole jsou označena *

*