Londýnská věž BT Tower se přemění na luxusní hotel. Majitel věže, společnost BT Group, se dohodl na jejím prodeji společnosti MCR Hotels za 275 milionů liber.

Věž vysoká 177 metrů s otáčecí restaurací ve 34. patře byla postavena v 60. letech a stala se symbolem poválečné obnovy Londýna. Nachází se ve čtvrti West End a šestnáct let byla nejvyšší budovou ve městě, dokud ji v roce 1980 nepředstihl mrakodrap ve finanční čtvrti City.

Do roku 1984, kdy ji zprivatizoval British Telecom, byla budova známá jako Post Office Tower. Její hlavní role v komunikacích se však od jejího otevření v roce 1965 vytratila. V posledních letech je známější díky displeji, který zveřejňuje zprávy o významných událostech, jako je narození královských dětí nebo sportovní vítězství.

Ředitel BT pro nemovitosti Brent Mathews uvedl, že věž hrála zásadní roli při přenosu hovorů, zpráv a televizního signálu. Smlouva s MCR umožní, aby stavba získala nový účel a věhlasná budova zůstala zachována pro další desetiletí.

BT Tower má památkovou ochranu omezující architektonické změny. Společnost MCR Hotels, která je třetím největším provozovatelem hotelů v USA, má zkušenosti s přestavbou slavných budov na hotely, jako v případě přestavby terminálu společnosti TWA navrženého Eero Saarinem na newyorském Letišti JFK. Na projektu BT Tower bude spolupracovat s londýnským studiem Heatherwick.