Divadlo F. X. Šaldy Liberec [Šaldovo divadlo]

Gazdina roba

Premiéra: 26.1.2024 | 2:30
Dramaturgie: Lenka Chválová. Výprava: Eva Jiřikovská. Hudba: Ivan Acher. Pohybová spolupráce: Pavol Seriš. Úprava a režie: Martin Františák.
Vrcholné dílo české divadelní klasiky, které v době uvedení vyvolalo jeden z nejbouřlivějších skandálů v české divadelní historii. Odvážná a znepokojivá tragédie z vesnického prostředí, světa s přísným řádem a pevnými rituály, proti kterým se horké lidské srdce bouří, ale naráží na krutou společnost srdcí zlomených a vychladlých...
Divadlo F. X. Šaldy Liberec
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
80 %
8031000
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (3)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
MajdaLena  80 %
24.2.2024 | 33 hodnocení
+ souhlasím
Je to koncert nové liberecké hvězdy Kateřiny Kornhäuserové. Je naprosto fantastická, věřím jí každé mrknutí. P. Jáša s p. Pozidisem jí poměrně zdárně sekundují. Z dalších mne zaujal pan Tlalka, který opět dokázal, že i ze sebemenší role dokáže vymáčknout neuvěřitelný zážitek, a dále Eva Goldmannová, která se konečně dostala z rolí dětí a ukázala (i když v němé roli), že umí být ostrá baba a že je potřeba s ní počítat. Gazdina roba stojí za vidění. A ačkoliv ostatní postavy jsou přehlédnutelné, až zapomenutelné (což je třeba u Mešjanovky fakt divné), tak kvůli hlavní trojici to stojí za to.
Braddy  80 %
22.2.2024 | 200 hodnocení
+ souhlasím
Velmi příjemné překvapení. Gazdinu robu jsem na divadle viděl poprvé a říkal jsem si, jestli téma staré víc jak sto let může dnes ještě někoho oslovit. Ale překvapivě je to stále (bohužel?) aktuální. Inscenace je aktualizovaná prakticky jen ve scénografii a v kostýmech, zachováno je i nářečí. Herecky zaujali Kateřina Kornhäuserová, Stavros Pozidis, Filip Jáša a Vojtěch Franců.
Chmur   80 %
13.4.2024 | 8 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.