Jihomoravský kraj podpoří další výstavbu cyklostezek a cyklotras


0 0 votes
Hodnocení článku

Krajští zastupitelé ve čtvrtek 22. února schválili návrh rady na podporu rozvoje cyklistiky a cyklistické dopravy v Jihomoravském kraji pro letošní rok. Celkem jde o 31 milionů korun.  Dva miliony korun poputují na Společný prostor pro chodce a cyklisty Kostice – Lanžhot v katastru Kostic, částka 1,65 milionu na Stezku pro chodce a cyklisty úsek Letovice – Písečná nebo 2 miliony na projekt Předklášteří – převedení cyklistů pod silnicí II/385. Kraj rovněž plánuje investovat do údržby cyklistických tras a tratí. „Celkem 3,9 milionu jsme vyčlenili na udržování cyklostezek a cyklotras, ale taky například singletrailů v Jedovnicích, Boskovicích a Tvarožné Lhotě – je totiž potřeba je nejen budovat, ale také udržovat, aby vydržely co nejdéle,“ dodává podrobnosti Jan Zámečník.

„Je to o 14 milionů více, než to bylo loni, a díky tomu na podporu dosáhlo 43 žadatelů z řad obcí, mikroregionů a místních akčních skupin. Bezpečné cyklostezky a cyklotrasy snižují riziko nehod a zranění lidí, kteří se na kole pohybují. Všechny projekty na výstavbu mají platné stavební povolení, takže se může začít stavět už v nejbližší době,“ konstatuje náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Jan Zámečník.

V seznamu chválených žádostí dotačního programu Podpora rozvoje cyklistiky a cyklistické dopravy v Jihomoravském kraji v roce 2024  jsou projektové dokumentace i realizace nových staveb. Finanční dotace budou využívat obce: Bučovice, Předklášteří, Josefov, Blansko, Tišnov, Týnec, Hodonín, Strachotice, Střelice, Vísky a dobrovolný svazek obcí Tíšnovsko

 

 

Zdroj:

Jihomoravský kraj

Ilustrační foto:

B.Borová, IZDoprava.cz


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
0 0 votes
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Další články z IZDoprava.cz

Stránka načtena za 2,09149 s | počet dotazů: 199 | paměť: 20395 KB. | 30.04.2024 - 16:57:20