Říká se, že děti si v jídelníčku nepotrpí na žádné složitosti. Naopak, vezmou zavděk těmi nejobyčejnějšími jídly, od krupicové kaše, po nudle s tuňákem nebo smažák. V hitparádě dětských strávníků ale jednoznčně vede pizza. Nenpí divu, tahle placka původně z Itálie má hned několik výhod – je barevná, veselá a plná roztodivných chutí. A každé kousnutí do tohoto obloženého těsta je jedno velké dobrodružství a zábava!

Autor videa Televiye Barrandov vám ukáže, jak pizzu připravíte. Více na kanále YouTube.com.

Zdroj: Youtube

Pohoštění na party

Dětská pizza je proto vděčným občerstvením nejenom coby oběd, ale také verze pohoštění na různé dětské oslavy a party. Příprava je poměrně nenáročná a když těsto připravíte ve velkém, můžete „smést“ veškeré pohoštění několika várkami pizzového potěšení. Ostatně to doporučuje i známý šéfkuchař a porotce kulinářské soutěže Master Chef – Radek Kašpárek. Jeho recept na dětskou pizzu potěší jak děti, tak i dospělé. Přesvědčte se sami.

Těsto jako základ

Udělat kynuté těsto na pizzu není žádná kovbojka. Stačí vám smíchat ½ kostky droždí, ½ lžičky cukru, 550 g hladké mouky, 5 lžic olivového oleje a špetku soli. Ze všech přísad vypracujte krásné vláčné, ale nelepkavé těsto. Rozdělte ho na čtyři bochánky, které nechte na teplém místě dvě hodiny kynout. Jakmile získají dvojnásobný objem, rozválejte je na placku a ozdobte přísadami, které najdete v ledničce.

Akce zdobení

Na pizzách je skvělé, že se dají prakticky ozdobit vším, co najdete doma. Od zbytků sýrů či salámu, až po různé druhy zeleniny (i konzervované) a koření. Radek Kašpárek doporučuje na ozdobu třeba šunku od kosti, špenát, vejce, mozzarellu, tuňáka v konzervě, pórek nebo mixovaná tomata v plechu. Při zdobení pizzy nejdříve udělejte „rajčatový základ“ a na něj můžete vrstvit cokoliv vás napadne. Hotové dílo pečte v troubě na 250°C zhruba 9 minut. Uvidíte, že budete mít s pizzou úspěch!

Související články

Zdroje: https://www.teka.com, https://pizzaguru.cz