Wedos Mailhosting

Naše webové stránky obsahují odkazy na partnerské weby. Pokud se prokliknete z našich stránek na stránky partnera a tam si zakoupíte jeho služby, obdržíme za zprostředkování provizi (Zjistit více informací). Tato forma spolupráce nijak neovlivňuje objektivnost našich recenzí. Každým nákupem přes proklik z našich stránek podpoříte naši redakci, abychom i do budoucna mohli tvořit kvalitní a užitečný obsah. Ďekujeme.

Důležité upozornění Všechny naše články píšou skuteční lidé. Nejsou to umělé texty od stroje.


WordPress Hero

Recenze WEDOS Mailhosting – e-mail na vlastní doméně

Pokud řešíte e-mail na vlastní doméně, tak pak si nenechte ujít WEDOS Mailhosting s inteligentní filtrací spamu se strojovým učením (AI). Tuto službu jsem si osobně vyzkoušel, takže vám v této recenzi popíšu všechny svoje dojmy.

3 důvody proč jsem si vybral WEDOS mailhosting:

  1. Pokročilé bezpečnostní funkce: S funkcemi jako DKIM, SPF a inteligentním antispamem poskytuje WEDOS Mailhosting pokročilou ochranu před nevyžádanou poštou a potenciálními hrozbami.
  2. Dostupnost a spolehlivost: Garance dostupnosti serverů na úrovni 99,9 % a pravidelné zálohování dat.
  3. Flexibilita a škálovatelnost: Možnost navýšení úložného prostoru až na 160 GB a neomezený počet e-mailových schránek a aliasů.

Pro koho je služba nejvíc užitečná

WEDOS Mailhosting je služba, která osloví zejména jednotlivce, podnikatele a firmy, které potřebují spolehlivou a flexibilní e-mailovou komunikaci, a hlavně e-mail na vlastní doméně. S možností neomezeného počtu schránek a aliasů, které jsou základem pro růst a škálování. WEDOS Mailhosting vám přesně tohle nabídne – bezpečnost, spolehlivost a širokou škálu funkcí. 

Důležité je poznamenat, že se nemusíte přesouvat celý web, ale je možné si zde zřídit pouze hosting (prostor) pro e-maily.

Správa a psaní e-mailů je snadné. Můžete k tomu využít třeba minimalistické webové rozhraní Roundcube, do kterého se přihlásíte pomocí webového prohlížeče. Ale co si budeme povídat, daleko důležitější je snadná integrace s populárními e-mailovými klienty jako je Thunderbird, Outlook a další, což umožňuje plynulý přechod a synchronizaci napříč zařízeními. Pokročilé funkce jako DKIM, SPF a antispam přispívají k větší bezpečnosti a ochraně e-mailové komunikace.

Parametry WEDOS Mailhostingu, co vám nabídne

Wedos Mailhosting Parametry

Na první pohled je 5 GB úložného prostoru dostatečných. Ale s rostoucím počtem klientů a e-mailovou korespondencí, která často obsahuje velké obrázky a fotografie, oceňuji možnost snadného navýšení prostoru. To je výhoda, kterou nelze přehlédnout. I když se to může zdát jako zbytečnost, větší prostor mi umožňuje ukládat veškerou komunikaci bez nutnosti neustálého čištění schránky nebo obav z jejího přeplnění.

Plynulá integrace s různými e-mailovými klienty díky podpoře protokolů POP3, IMAP a SMTP je snadná.

Další funkce a výhody

Automatická migrace schránek a e-mailů

Když jsem se rozhodl přesunout své e-mailové služby k WEDOS, tak jsem se bál složitého přesunu stávajících schránek a e-mailové komunikace. Příjemným překvapením však je automatizovaný migrační skript, který umožňuje přenést e-maily snadno a bez potřeby nějakého složitého technického zásahu. Stačí zadat údaje IMAP serveru s heslem, pak login do schránky u WEDOSu a během chvilky je všechno nastavené. Samotná migrace zpráv proběhla bez mé asistence, protože probíhá automaticky. 

Dobrá je také funkce – Migrace nových schránek (ještě neexistujících u WEDOS), kdy můžete přenést schránky, ale nemusíte je u WEDOSu vytvořit manuálně. 

Zadáte do formuláře loginy do schránek a jejich hesla pro přenos e-mailů oddělené mezerou. Schránky u WEDOSu budou automaticky vytvořené se stejným názvem a stejným heslem, jako zadáváte dosud. Dodatečně je můžete přejmenovat a hesla samozřejmě můžete také změnit. Tohle je perfektní funkce pro hromadnou migraci e-mailových účtů.

Wedos Mailhosting Nastaveni Migrace

Pamatuji dobu, kdy se e-maily přenášely mezi jedním a druhým hostingem způsobem, kdy se v Outlooku vytvořily 2 schránky a zprávy se přenesly přetažením mezi nimi. Samozřejmě to bylo často chybové. Tohle peklo vás u migrační funkce nečeká a zvládnete to nastavit bez technických znalostí. Ostatně o migraci k WEDOS jsem psal tady – WEDOS Migrace: jak jednoduše změnit webhosting a migrovat web

Filtr spamu se strojovým učením

Systém antispamu se opírá o pokročilé algoritmy strojového učení. Hodnotí příchozí e-maily podle rozsáhlé sady parametrů, což zajišťuje přesnou a dynamickou detekci nevyžádané pošty. Fakt, že WEDOS je předním poskytovatelem mailhostingu v České republice znamená, že má k dispozici obrovské množství dat, na kterých se jejich algoritmy neustále učí a zlepšují se.

Wedos Mailhosting Benefity

Antivirová ochrana

Antivirový systém nejenže detekuje škodlivý obsah ve zprávách, ale také skenuje odkazy a přílohy, aby zajistil, že nic škodlivého se nedostane do mojí schránky. Účinnost tohoto řešení se v praxi projevuje blokováním potenciálně škodlivých e-mailů, a to ještě předtím, než by mohly způsobit jakýkoliv problém.

Pokud systém narazí na podezřelý obsah, aktivně zasahuje – buď přílohu zablokuje, nebo označí e-mail jako potenciálně nebezpečný a varuje mě.

Infrastruktura WEDOS Global

Infrastruktura WEDOS Global přináší specifické přednosti, které ji odlišují od běžných cloudových služeb. Ačkoliv rychlý a spolehlivý přístup k e-mailům je v dnešní době téměř samozřejmostí, WEDOS se vyznačuje vysoce dostupnou a odolnou sítí serverů, která je optimalizovaná pro velké objemy provozu. Infrastruktura je navržena tak, aby zvládla nejen běžnou zátěž, ale i nárazové špičky, které jsou běžné pro e-mailové kampaně a podnikovou komunikaci. Díky decentralizaci a redundantním systémům je služba odolnější proti výpadkům a kybernetickým útokům, což je klíčové pro firmy, které vyžadují nepřetržitou dostupnost své e-mailové komunikace.

Závěrečné shrnutí recenze

Pokud hledáte spolehlivou a bezpečnou e-mailovou službu pro e-mail na vlastní doméně, WEDOS má co nabídnout.

Pokročilé bezpečnostní funkce jako DKIM, SPF a inteligentní antispam jsou silné stránky, které WEDOS odlišují od konkurence, zvláště v oblasti ochrany proti nevyžádané poště a potenciálním hrozbám.

Výhoda WEDOS Mailhostingu spočívá v jeho flexibilitě a škálovatelnosti, což z něj dělá rozumnou volbu pro ty, kdo potřebují robustní e-mailovou službu s možností přizpůsobení.

V konečném důsledku, pokud hledáte e-mailové řešení, které vám poskytne solidní základ pro e-mail na vlastní doméně, je WEDOS Mailhosting dobré řešení. Získáte nejen pokročilé nástroje pro správu e-mailové komunikace a klid na práci.

Nejčastější otázky

Půjde e-mailovou schránku používat v Outlooku, Thunderbird a jiné aplikaci?

Ano, e-mailovou schránku WEDOS Mailhostingu lze bez problémů používat v aplikacích jako Outlook, Thunderbird a dalších e-mailových klientech. Pro nastavení schránky v těchto aplikacích je potřeba znát přihlašovací údaje k e-mailovému účtu. Ty získáte od WEDOS i se servery pro příchozí a odchozí poštu (IMAP/POP3 pro příchozí a SMTP pro odchozí e-maily). 

Tyto údaje vložíte do nastavení příslušné aplikace při přidávání nového e-mailového účtu, a po ověření budete moci svou schránku plně využívat v rámci vybraného e-mailového klienta. Pokud ale externího klienta využívat nechcete, tak můžete využívat plnohodnotného webového klienta Roundcube. Do toho se můžete přihlásit s pomocí internetového prohlížeče v mobilním telefonu nebo na počítači.

Jaký je rozdíl mezi e-mailem přiřazeným k webhostingu WEDOS a samostatným WEDOS Mailhostingem?

Zásadní rozdíl spočívá v tom, že pokud potřebujete pouze e-mailové služby bez nutnosti hostovat web nebo migrovat doménu k WEDOS, je pro vás mailhosting ideální řešení. 

Mailhosting od WEDOS umožňuje využívat pouze e-mailové služby s vlastní doménou bez toho, abyste museli měnit svého poskytovatele webhostingu. Jediné, co je potřeba udělat, je nastavit MX záznamy v DNS vaší domény tak, aby směřovaly na WEDOS. 

5/5 - (3 votes)

WooCommerce pluginy pro české a slovenské prostředí

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..