Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Mají druhou nejvyšší budovu světa a hodné policajty. Poznejte Tchaj-wan

Mají druhou nejvyšší budovu světa a hodné policajty. Poznejte Tchaj-wan

Asijský ostrov oplývá všemi krásami, které si jen umíte představit. A jak praví klasik, kdyby tam uměli uvařit lepší pivo, byl by to ráj na Zemi. Pulzující velkoměsta střídá klidný venkov s nádhernou přírodou, termálními prameny a útesy strmé stovky metrů.

Subtropický Tchaj-wan

Ostrov s nádhernou přírodou, historickými chrámy a majestátními horami ve střední a východní části, na vás dýchne pohodlím a přívětivou atmosférou. Je jen málo míst, kde jsou místní k turistům tak přátelští, jako na Tchaj-wanu. Země je jedna z nejbezpečnějších na světě, budete se procházet super moderními městy, tajemnými lesy nebo slunnými plážemi.
Celoročně je na Tchaj-wanu příjemné klima, turistům se doporučuje pro návštěvu pozdní říjen až březen.

Národní parky a čajové plantáže

Tchaj-wan učaruje každému krásnou přírodní scenérií. Treky přes lesy a kopce nebo vyhlídky na nádherné čajové plantáže jsou úchvatným zážitkem. Tchaj-wan se může pyšnit několika národními parky, určitě navštivte národní park Taroko s majestátními skalami, soutěskami a roklemi. 
Napříč celým ostrovem jsou perfektně značené turistické trasy, křižují celý ostrov. Pokořit můžete vrchol některých hor, u jiných k výstupu potřebujete povolení.

Přírodní horká vana

Relaxace v horkých pramenech je skvělým odpočinkem. Na Tchaj-wanu jich najdete nespočet. Turisty i místními jsou onseny velmi vyhledávané, oblíbené horké prameny najdete i v blízkosti Tchaj-peje. Některé prameny jsou přírodní a jiné součástí hotelových komplexů. Ostrov je lemován krásným pobřežím s písčitými plážemi.

Pohodlné a příjemné cestování

Tchajwanská kuchyně je specifická a v žádném případě není směsicí čínské nebo kuchyně jihovýchodní Asie. Základem jsou ryby a mořské plody, často smažené v těstíčku, nejrůznější plněné knedlíčky nebo hot poty. Ochutnat můžete i nejsmradlavější jídlo na světě, fermentované tofu nebo marinované kuřecí pařáty. 
Určitě máte rádi destinace, kde se domluvíte anglicky, zaplatíte kartou a vše funguje, jak má. Pak se vám Tchaj-wan určitě zalíbí. Po zemi můžete cestovat místní pohodlnou dopravou a ceny jsou zde podobné jako v ČR.

Na Tchaj-wan z Vídně

Nejlepší spojení je z Vídně s mezipřistáním v Bangkoku. Zpět jsou organizovány přímé lety, které trvají přibližně 14 hodin. Tchaj-Pej a Praha je spojena linkou China Airlines. Na Taiwanu jsou 4 mezinárodní letiště a organizovány jsou i vnitrostátní lety.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.