Nejvěrnější psi

Tato plemena, v nichž je hluboce zakořeněný smysl pro povinnost a náklonnost, ztělesňují pravou podstatu věrnosti.

Jedním z takových plemen je akita, hrdý člen rodiny špiců proslulý svou neochvějnou věrností. Akity pocházejí z Japonska a mají bohatou historii, kdy sloužily jako lovci a strážci. Jejich hluboká oddanost rodině je nezaměnitelná.

Přesto však i oni kvůli své občasné tvrdohlavosti vyžadují zkušené majitele. Navzdory své ochranitelské povaze nevykazují správně socializované akity žádnou agresi vůči lidem, což z nich činí ideální společníky do zodpovědných domácností, zejména těch se staršími dětmi.

Dalším věrným psím plemenem je bígl. Bíglové kralují především v oblasti pachových vjemů pro své výjimečné čichové schopnosti. Jsou to však také psi, kteří vykazují svým páníčkům neochvějnou věrnost. 

Historicky se bíglové využívali k lovu drobné zvěře, ale dnes jsou z nich milovaní rodinní mazlíčci, kteří jsou cenění pro svou láskyplnou povahu. Přestože výcvik může být kvůli jejich snadno rozptýlitelné povaze náročný, věrnost bíglů rodině zůstává nezlomná.

Bíglové milují malé děti a dobře vychází také s dalšími chlupatými přáteli. I proto jsou oblíbenými členy rodiny v našich domácnostech.

Láskyplná povaha

Kavalír King Charles španěl je se svým roztomilým šarmem a láskyplnou povahou příkladem věrnosti v oblasti psích plemen. 

Plemena, která vždy budou na vaší straně: 

Zdroj: Youtube

Kavalíři, původem lovci ptáků, se plynule proměnili v oddané rodinné společníky. Jejich přátelská povaha se vztahuje na všechny členy domácnosti, včetně dětí a ostatních domácích zvířat, což z nich činí skvělé společníky.

V říši malých, ale mocných plemen vyniká čivava svou divokou věrností a bezmeznou odvahou. Navzdory své miniaturní velikosti mají čivavy odvahu podobnou větším plemenům a zuřivě chrání své milované majitele. 

Pro zmírnění jejich majetnické povahy, zejména vůči cizím lidem, je však nezbytná rozsáhlá socializace. Ačkoli čivavy nemají vždy rády malé děti, daří se jim dobře v domovech se staršími, zodpovědnými dětmi nebo v bezdětném prostředí, kde může jejich věrnost skutečně vyniknout.

Věrnost v psí říši nezná mezí, ale některá plemena jsou příkladem této ceněné vlastnosti v hojné míře. Od ušlechtilé akity po temperamentní čivavu - tato plemena slouží jako vytrvalí společníci a obohacují naše životy svou neochvějnou oddaností a bezmeznou náklonností. 

Ať už hlídají svou rodinu, nebo jen poskytují bezpodmínečnou lásku, tito věrní společníci nám připomínají hluboké spojení mezi lidmi a psy. Jejich věrnost jde někdy až tak daleko, že by zemřeli žalem, pokud je opustíte.

www.purewow.com, www.rd.com, www.womansday.com