Dceru Barboru má zpěvačka Petra Černocká se svým bývalým manželem, policejním radou Janem Vaculíkem. Jejich manželství sice nevydrželo, dodnes ale s otcem svého dítěte umělkyně vychází skvěle a dokáží spolu přežít dokonce i na společné dovolené. To ostatně podstupují především kvůli společné vnučce. 

Dnes je Bára Vaculíková již zasloužilou maminkou a zavedenou zpěvačkou. V mládí byla ale pořádně divoká a nebylo s ní vůbec snadné pořízení. Zvlášť v pubertě prý byla dcera Petry Černocké velmi tvrdohlavá a i když se zpěvačka snažila situaci ukočírovat, příliš se jí to nedařilo.

Z toho důvodu se dokonce uchýlila ke krajnímu řešení. V osmnácti letech dceru prakticky vystěhovala z domu. 

“Přišla jsem jednou domů a tam ležely na stole inzertní noviny s tím, že si mám sehnat nějaké bydlení. Byla jsem slušně v šoku,“ prozradila pro Blesk Bára Vaculíková s úsměvem a dodala, že dnes je za toto radikální řešení vděčná. 

Vyrůstat se slavnou matkou nebylo lehké

Tehdy se s Bárou Vaculíkovou počítalo jako se čtvrtou členkou vznikající kapely Black Milk, ve které účinkovaly Helena Zeťová, Tereza Černochová a Tereza Kerndlová. Vzhledem k tehdejší rebelii se ale Bára rozhodla namísto toho na vlastní pěst cestovat po Španělsku. Proslavila se tak až později. 

Dnes je slavná maminka pro Báru Vaculíkovou inspirací, v dětství ale popularitu snášela o poznání hůře. “Myslím, že jsem si tohle uvědomila v první třídě. Přišla ke mně spolužačka a řekla: „Jé, ty jsi dcera Saxany… Tak to já budu tvoje nejlepší kamarádka.“ Tehdy jsem si uvědomila, že jsem asi trošku v jiné situaci než ostatní děti. Sláva znamená, že někam přijdete a nejste anonymní. Hodí se to třeba u doktorky, ale v nových kolektivech to většinou žádná velká výhoda není. Může to být i naopak,” sdělila zpěvačka pro web Deník.cz.

Jedna na druhou ale skutečně nedají dopustit. “Já bych to nazvala důvěrné přítelkyně. Můžeme si říct vše a jedna na druhou nic nevykecá,” sdělila Petra Černocká na dotaz, jak jejich vztah vnímá.

Dnes vycházejí skvěle

“Náš vztah je hodně přátelský. Ale pořád je to máma víc než kamarádka. Chodím si k ní pro radu a schovat se, když na mě doléhá něco pracovního nebo osobního. Pravda je, že si dokážeme hodiny a hodiny povídat a pořád máme o čem. A nejsou to jenom bolístky. Nikdy se mi od ní nechce odcházet,” přisvědčila také Bára Vaculíková, která již ze své matky udělala babičku. 

Vnučka Petry Černocké se jmenuje Olivie Coco, je jí jedenáct let a stejně jako zbytek rodiny je umělecky založená. Věnuje se dabingu a studuje na víceletém hudebním gymnáziu, kde se seznamuje s operním zpěvem. 

“Trochu pochybujeme, že z ní operní pěvkyně bude. Táhne ji to spíš k divadlu a dabingu. Pravda je, že máma má taky původně vystudovaný operní zpěv… Ale jak to s Coco bude, se teprve uvidí. Chtěla by být psycholožkou,” prozradila na dceru její maminka Bára Vaculíková.

Společně si již všechny tři dámy - tedy Petra Černocká, Bára Vaculíková a Olivie Coco, zazpívaly. Jednalo se o vánoční písničku Čas Vánoc a projekt prý vznikl proto, aby spolu strávily více času. V budoucnu se ale fanoušci mohou těšit na další skladbu, ve které se potkají tři generace talentovaných žen.

Související články