Soutěž o vstupenky: Česká premiéra díla Postal Pieces Jamese Tenneyho

Vyhlašujeme soutěž o vstupenky na českou premiéru díla Postal Pieces vlivného amerického skladatele Jamese Tenneyho, která se koná 1. března 2024 od 19:00 hodin v Divadle X10.
Gareth Davis (foto Marek Bouda)
Gareth Davis (foto Marek Bouda)

Prague Music Performance uvede 1. března 2024 od 19:00 hodin v Divadle X10 v české premiéře skladby s názvem Postal Pieces amerického skladatele Jamese Tenneyho. Jedná se o pozoruhodnou sérii jedenácti děl vytištěných na pohlednicích. Každá karta obsahuje kompletní dílo, které mají instrumentalisté provést. Tyto skladby do značné míry vyjadřují některé Tenneyho primární kompoziční myšlenky. Každá z nich je druhem meditace o akustice, formě nebo hyper-pozornosti vůči jedinému gestu.

Událost je oslavou skladatele, který přijal rozmanitost, prolomil bariéry a zanechal trvalou stopu v avantgardní hudbě. Jeho tvorba kombinuje počítačovou hudbu, neurčitost, generativní systémy, náhodu, mikrotonalitu, minimalismus, syntézu, magnetofonovou hudbu a další. Jinými slovy, téměř všechny stěžejní přístupy používané avantgardními skladateli během druhé poloviny 20. století. Tenney intenzivně spolupracoval s Johnem Cagem, Philipem Glassem, Harry Partchem, Stevem Reichem, Terrym Rileym, La Monte Youngem, a mnoha dalšími.

Pro tento projekt spojí síly dva mezinárodní ansámbly – Klang Systematiek a PMP Ensemble, k jejichž členům patří Gareth Davis, Dario Calderone, Elia Moretti, Roxana Hädler a další.

Soutěžní otázka: Jak se jmenuje nový ansámbl, který představí basklarinetista Gareth Davis?

Své odpovědi můžete zasílat do čtvrtka 29. února 2024 do 12:00 hodin na adresu [email protected]. Do předmětu e-mailu napište “Soutěž: Postal Pieces”. Ze správných odpovědí vybereme dva výherce, kteří každý obdrží dvě vstupenky na českou premiéru díla Postal Pieces amerického skladatele Jamese Tenneyho, která se koná 1. března 2024 od 19:00 hodin v Divadle X10.

Hodně štěstí přeje redakce Opery PLUS!

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]
0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments