Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vraštil obhájil titul na halovém MS, vylepšil i světový rekord

Miroslav Vraštil obhájil titul mistra světa ve veslování na trenažéru v kategorii od 40 do 44 let mezi lehkými vahami. Na šampionátu v Praze navíc vylepšil vlastní světový rekord, který má nyní hodnotu 6:13,1 minuty. První den mistrovství získali čeští veslaři dalších osm medailí. Druhý závodní den přidali další medaile čeští reprezentanté Flamínková, Šantrůčková, Šimánek, Podrazil, Neuhortová a Čížek.

Je nám líto, video expirovalo.
Vraštil si na halovém MS připsal hned tři tituly

"Nevyvíjelo se to tak, jak bych si představoval. Měl jsem v plánu zlepšit se na čas 6:08, ale od toho jsem byl daleko. Tento týden to vypadalo hodně slušně, ale prostě mi to nejelo. V hale bylo na mě dost teplo," řekl Vraštil na webu pražské Dukly.

Jedenačtyřicetiletý český reprezentant, který na vodě závodí na dvojskifu lehkých vah společně s Jiřím Šimánkem, obhájil titul z Kanady. Předešlého MS se ale zúčastnil virtuálně. Šimánek se v pražském O2 universum představí v sobotu.

O další české triumfy se postarali Antonín Pošík (kategorie 75–79 let) a Michaela Uličná (17–18). Stříbro získali Václav Válek (40–44 lehká váha) a Vladimír Šnajdr (80+), třetí místo obsadili Tadeáš Muk (do 17), Jiří Ertel (70–74), Evelína Mašínová (17–18) a Pavla Svitáková (60–64).

V sobotním programu zářila veslařka Pavlína Flamíková, která se ve veslování na trenažéru stala mistryní světa. Na druhém místě za ní v kategorii 23 až 39 let skončila Anna Šantrůčková. Další stříbro přidal Jiří Šimánek v závodu lehkých vah.

Flamíková zvládla virtuální dvoukilometrovou trať v čase 6:47,6, Šantrůčkovou porazila o necelé dvě sekundy. Šimánek na loňském MS v Torontu zvítězil, obhajobu mu ale překazil Němec Florian Roller, který se do šampionátu zapojil na dálku. Český veslař si vylepšil osobní rekord na 6:10,9, soupeř byl však o 1,2 sekundy rychlejší.

Hlavní mužský závod vyhrál Ward Lemmelijn z Belgie, třetí byl Jakub Podrazil. Bronz získala také Kristýna Neuhortová v závodu lehkých vah. Jan Čížek ovládl kategorii 19-20 let.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články