Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Choupenitch si na Světovém poháru v Káhiře dokráčel pro sedmé místo

Konečné sedmé místo obsadil na Světovém poháru fleretistů v Káhiře šermíř Alexander Choupenitch. V olympijské sezoně bronzový medailista z Tokia z roku 2021 skončil v elitní desítce potřetí a zdramatizoval boj o postup na hry do Paříže, který ještě nemá jistý. Definitivně se rozhodne na Grand Prix ve Washingtonu v polovině března.

Choupentich na archivním snímku vpravo
zdroj: Reuters autor: Anthony Geathers

Devětadvacetiletý Choupenitch v Egyptě postupně porazil Japonce Kentu Suzumuru, Itala Guillaumea Bianchiho, Francouze Juliena Mertinea a postoupil do čtvrtfinále, v němž ho zdolal 14:11 Ital Edoardo Luperi. Lepší než v Egyptě byl Choupenitch v tomto ročníku jen loni v říjnu na satelitním turnaji v Záhřebu, kde vyhrál, a před dvěma týdny na Grand Prix v Turíně, z níž si odvezl druhé místo.

Choupenitch soupeří o dvě postupová místa pro fleretisty z Evropy, kteří budou v Paříži šermovat v individuální soutěži. Nemůže totiž počítat s tím, že by se na hry dostal s týmem. "Jsem spokojený, protože výsledek i šerm byl skvělý," uvedl Choupenitch, jenž čtvrtfinále s pozdějším finalistou Luperim prohrál na čas. "Mrzí mě, že jsem si nepohlídal čas. Bohužel jsem si toho nevšiml, což mě mrzí, ale čtvrtfinále beru, celkově to bylo dobré," uvedl brněnský rodák.

O olympijskou kvalifikaci bojuje s Maďarem Dánielem Dósou a Španělem Carlosem Llavadorem. "Oběma se brutálně dařilo. Fakt jsme strašně silní a rozhodovat se bude až na turnaji ve Washingtonu, protože Dósa tady šermoval semifinále a Llavador osmifinále," uvedl Choupenitch.

"Je to opravdu napínavé, klidně by z toho mohl být seriál na Netflixu, jak brutálně je to zamotané. Vzájemně se hecujeme k ještě lepším výkonům. Ostatní šermíři za mnou chodí a říkají mi, že je to neskutečný a krásný souboj až do konce," řekl český šermíř.

Mezi nejlepších osm postoupilo také družstvo kordistů na Světovém poháru v Heidenheimu. Ve čtvrtfinále Čechy vyřadila po vítězství 45:32 Francie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články