Bačkovský měl zapadlý jazyk a byl v bezvědomí, zůstal na pozorování v nemocnici

24.02., 19:38
Aktuality
Hugo Jan Bačkovský (© FC Slovan Liberec)

Brankář Liberce Hugo Jan Bačkovský byl po nešťastné srážce se spoluhráčem Filipem Prebslem během utkání 22. ligového kola s Jabloncem v bezvědomí a měl zapadlý jazyk. Čtyřiadvacetiletý gólman, který musel v 76. minutě střídat, po zásahu zdravotníků ihned putoval do nemocnice, kde kvůli prodělanému otřesu mozku zůstane na pozorování. Vyšetření neprokázala vážnější zranění, podle trenéra Luboše Kozla ale liberecký brankář zřejmě bude delší dobu mimo hru.

Bačkovský zůstal ležet na trávníku poté, co ho dobíhající spoluhráč Prebsl nešťastně zasáhl do hlavy v situaci, při níž hosté zvýšili na 3:1. K domácímu gólmanovi se ihned seběhli zdravotníci a po několikaminutovém ošetřování ho rovnou odvezli do nemocnice.

"Doktoři teď v kabině už viděli nějaká vyšetření, asi CT. Snad tam není nic zlomené, takže nejvážnější to nemusí být. Ale pořád byl Hugo delší dobu v bezvědomí, měl zapadlý jazyk. Jedná se o těžký otřes mozku, takže delší dobu absolutně bez nějakého sportování. Zůstává v nemocnici na pozorování," řekl Kozel na tiskové konferenci po remíze 3:3.

"Já jsem to přesně neviděl. Koukal jsem na balon, pak jsem viděl, že kluci tam leží. Nejdřív jsem tomu moc nevěnoval pozornost, pak jsem se otočil a vůbec to nevypadalo dobře. Asi to byl jeden z nejhorších momentů, co jsem kdy na fotbale viděl. Prebslík ho nějak trefil nebo se srazili. Hugo byl v bezvědomí, naštěstí přiběhla pomoc a pak už byl ve stabilizovaném stavu," uvedl liberecký obránce Matěj Chaluš.

Liberečtí po zranění brankářské jedničky, kterou nahradil Olivier Vliegen, dokázali smazat dvougólové manko a v závěru srovnat na 3:3. "Pak to bylo hodně těžké se vůbec vrátit do hry, zejména pro mě nebo nás, co jsme byli zákroku blízko. Najednou jsme vůbec neměli myšlenky ohledně nějakého zápasu. Asi někde v podvědomí jsme měli, že jsme za Huga chtěli zabojovat a aspoň jsme to vyrovnali. Věřím, že kdyby se hrálo ještě o chvilku déle, tak bychom dali gól na 4:3," mínil Chaluš, který v první minutě nastavení srovnal.

"Musíte se zeptat spíše hráčů, jak je to ovlivnilo. Udělal mu to Filip Prebsl, takže na něm bylo vidět, že je z toho špatný, že mu to způsobil on. Bylo to vidět i na některých dalších hráčích," poznamenal Kozel.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Drž se Hugo!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele