BK MLADA BOLESLAV
24. 2. 2024 | Vojtěch Červený

Dorostenci navázali na jihu Čech na předchozí utkání a zvítězili

II / 15. kolo, sobota 24. 2. 2024
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
M l. B o l. – Během úterního večera přidali výhru nad Přerovem, včera porazili pražskou Slávii a dnes je čekal neméně lehký souboj, Bruslaři se postavili opět v roli favorita proti předposledním Českým Budějovicím. V zápase sice už během osmé minuty prohrávali, ale týmovým výkonem překlopili vývoj celého zápasu na svou stranu. Teď je čeká týdenní oddych a následně cesta na východ Čech, kde vyzvou Hradec Králové.
Č. Budějovice: Jelínek – Schmied, Blažek (A), Matějka D., Jaroš – Šíma, Kysilka, Fleischman – Mařík (A), Novotný, Čečetka – Hřebejk, Muška, Barna (C) – Koníř
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář D. (A), Doležel, Čermák, Hájek, Hora, Šilhavý – Hanyš, Beran (A), Kurka – Fink, Matějka F., Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Václavík.
Branky a nahrávky: 8. Hřebejk, 58. Čečetka (Schmied, Fleischman) – 13. Kristek, 22. Hájek (Čermák), 26. Hrouda (Maxin), 47. Kurka (Hanyš, Kovář D.), 55. Maxin (Churáček). Rozhodčí: Zedníková – Thuma, Kubas. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0 . V oslabení: 1:0. Střely na branku: 31:51. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5.

Komentář

Do utkání Bruslaři nevkročili vůbec dobře, jejich obrovskou chybu během přesilové hry trestal nekompromisně Tobby Hřebejk, který tak Jihočechy poslal do vedení. Odpověď na branku Český Budějovic přišla o necelých pět minut později, Jakub Kristek si sjel do prostoru mezikruží odkud střelou zápěstím překonal brankáře Vojtěcha Jelínka.

Na další velkou šanci jsme museli čekat do začátku druhé třetiny, Kryštof Hájek zastavil akci domácích ve středním pásmu, vzal si kotouč z levého kruhu poslal puk do prostoru tří tyčí. A o čtyři minuty bylo na jihu Čech ještě více smutno, českobudějovický zadák Lukáš Muška za vlastní brankou upadl a osamocená trojice mladoboleslavských hokejistů v čele s Ondřejem Hroudou před českobudějovickou brankou neměla složitou práci s zakončením. V závěru druhé dvacetiminutovky se Bruslaři odhodlali k velkému tlaku, nejprve Vojtěch Beran trefil horní tyč branky a o šestačtyřicet sekund se Vojtěch Jelínek stačil proti střele Jakub Kristka včas přesunout a parádně zakročit lapačkou.

Se staženou aplikací a zapnutými push notifikacemi budete vždy a všude v obraze!


I během třetí dvacetiminutovky pokračovali nabuzení Bruslaři tlakem na branku Jihočechů, Ondřej Hrouda dostal dobrou nabídku od Rostislava Šilhavého, ale puk usměrnil pouze do výstroje připraveného brankáře Jelínka. Nedáš, dostaneš, tak mohla vypadat situace za 47 vteřin později, kdy bylo nařízeno trestné střílení. Jako jeho exekutor se postavil Danny Barna, ten ale bekhendovou kličkou na Marka Skleničku nevyzrál a tak otěže utkání dal přebírala Mladá Boleslav. Zahrozit mohl znovu Jakub Kristek, který mohl využít zaváhání Vojtěcha Jelínka jemuž vypadl kotouč z rukavice, avšak překonat domácího strážce svatyně nedokázal. Změnit skóre dokázal až za necelé dvě minuty Adam Kurka, kterého vybídl krásnou přihrávkou Petr Hanyš, pomocí hezké střely pod víko. Číslo na výsledkové tabuli v kolonce hostů se měnilo ještě jednou, Imrich Maxin se po vyhraném vhazování Davida Churáčka dostal do prostoru mezi dvěma kruhy a vyslal tvrdou střelu k pravé tyčce. Domácí v závěru dokázali ještě vizuálně upravit skóre poté, co střelu Matyáše Schmeida před brankou parádně tečoval Filip Čečetka. Středočeši tak přidávají třetí po sobě jdoucí výhru a před koncem nadstavby vykazuje dobrou formu.


Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec: „Vstup do utkání jsme neměli vůbec špatný. Podařilo se nám jít do vedení a první třetina byla celkem slušná. Do kabin se šlo za stavu 1:1. Bohužel druhá třetina se nám moc nepovedla, prohrávali jsme 1:3. Neproměnili jsme pak trestné střílení, kdy jsme mohli zápas zdramatizovat. Proti velmi silnému soupeři jsme tak podlehli. Za mě ale obrovský kredit pro kabinu, v poslední době se potýkáme s marodkou, všichni hráči, co dnes nastoupili, odevzdali maximum a bili se až do konce. Prohra to tedy byla se ctí. Po kratičkém volnu se budeme snažit o návrat chybějících hráčů do sestavy a budeme se plně soustředit na další boje. V obou posledních zápasech jsme využili služeb hráčů 9. třídy, kteří mají rovněž náročný program. A ani jeden z nich si nevedl vůbec špatně.“

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.