InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motejzík vrátil Makaloušovi prohru z Dubí Hory

Nejmladší účastnice turnaje Karolína Štveráková. , Autor: Václav Kozma

Nejmladší účastnice turnaje Karolína Štveráková.     Autor: Václav Kozma

VLASTEC - Že je stolní tenis oblíbený mezi veřejností a rekreačními hráči, dokazuje fakt, že se 24. února hrál turnaj nejen ve Vráži, ale i ve Vlastci. Tam mohli do bojů zasáhnout i registrovaní, ale jenom nejvýše do okresního přeboru, kdy poslední slovo si vyhradil pořadatel.

V místní restauraci se tradičního klání zúčastnilo 26 hráčů včetně několika hráček. Hrálo se na dvou stolech ve dvou skupinách po třinácti na dva sety. První čtyři z každé skupiny postoupili do vyřazovacích bojů o pocty nejvyšší, kde už se hrálo na dva vítězné sety.
Postupem času se ukázala jako mnohem silnější skupina B, z které se všichni první čtyři probojovali ve vyřazovacích bojích až do semifinále.
V prvním na sebe narazili třetí ze skupiny Jaroslav Motejzík a čtvrtý Roman Kratochvíl. Z postupu do finále se radoval prvně jmenovaný, který si vítězství ze skupiny zopakoval.
Ve druhém semifinále se utkal vítěz skupiny Pavel Pták s druhým Karlem Makaloušem. Ve skupině se rozešli nerozhodným výsledkem 1:1, ale v boji o postup už byl úspěšnější Makalouš, když vyhrál 2:0. Ve své krátké kariéře neregistrovaných se dvakrát po sobě probojoval do finále, když nedávno vyhrál svůj první turnaj v Dubí Hoře.
Finále bylo reprízou čtvrtfinálového duelu z Dubí Hory, kde Makalouš porazil Motejzíka 2:1. Historie se však neopakovala. Tentokrát Motejzík soupeři prohru vrátil a po výhře 2:0 na sety mohl slavit prvenství, Makalouš skončil druhý. Třetí místo obsadil Pavel Pták, čtvrté Roman Kratochvíl.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace