25. února 2024 • 13:30

Guardiolův univerzál Malý pavouk. Tituly a mantra: Všechno pro tým!

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro koho hlasoval Lionel Messi v anketě FIFA The Best, kterou nedávno ovládl? Prvním místem poctil Erlinga Haalanda, druhým Kyliana Mbappého a třetím vyznal lásku Juliánu Álvarezovi, spolubojovníkovi z reprezentace a hráči s nenápadným půvabem, který zastane víc rolí než výkonný kuchyňský robot a účinkuje jako elixír života na všechny kolem. Vlastním egem nezatížený útočník se možná netěší zvláštnímu zájmu veřejnosti, ale nejen Messi, nýbrž i Haaland v Manchesteru City nemají lepšího a obětavějšího parťáka, jehož si z hloubi duše považují.



Titul v Premier League? Ano. FA Cup? Ano. Liga mistrů? Ano. Její jihoamerická obdoba, Copa Libertadores? Taky. A co mezinárodní lesk? Jistě: Copa América, první velká trofej Argentiny po 28 letech, a pak klenot v podobě MS 2022. A nezapomeňte na Superpohár UEFA, mistrovství světa klubů FIFA, Finalissimu, argentinskou Primera División, Copu Argentina a Supercopu.

Sbírka Juliána Álvareze, jež v současné době čítá 14 klubových a reprezentačních cen, je vážně ohromující a většina hráčů by snila o tom, že tolik zlatých medailí získá na konci kariéry. Děsivé je, že útočníkovi Manchesteru City bylo v lednu 24 let. Rodák z Calchínu, argentinského městečka, jehož příjmy pochází hlavně z produkce vojtěšky, krmiva pro hospodářská zvířata a byliny známé v lidovém léčitelství, zvedl ty nejdůležitější pocty během 12 měsíců.

Jeho epická honba začala strhujícím triumfem ve finále MS nad Francií v prosinci 2022 (na turnaji čtyřikrát skóroval). Poté pomohl City ulovit třetí titul za sebou, FA Cup a poprvé v historii ovládnout Ligu mistrů, čímž se stal prvním anglickým klubem od roku 1999, kdy treble získal pekelný výkvět Alexe Fergusona. Álvarezovo tažení vyvrcholilo v prosinci 2023, kdy City ve finále mistrovství světa klubů porazilo Fluminense 4:0 a on vstřelil první a poslední gól a byl vyhlášen mužem zápasu.

V létě 2022 dominoval titulkům příchod Erlinga Haalanda, ale jak se ukázalo, na Etihad Stadium ve skutečnosti dorazili dva vynikající útočníci, což Julián podtrhl 17 zásahy v první sezoně v zemi Anglů. Svou třídu prokázal v Kataru, když v základní jedenáctce Lionela Scaloniho nahradil hvězdného Lautara Martíneze a zapůsobil jako pramen živé vody, zejména na kapitána s monogramem LM10.

Je snadné ztratit z paměti, že před rokem a půl v Evropě nikdo nevěděl, kdo Julián Álvarez je, natož jak hraje nebo jak se hodí do Man City.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud