Fotbalisté Opavy v přesilovce porazili Duklu 2:0 a jsou v semifinále poháru

foto Fotbal - ilustrační foto.

Opava - Fotbalisté Opavy jsou prvním semifinalistou domácího poháru. Slezané v úvodním čtvrtfinále MOL Cupu využili více než hodinu trvající přesilovku a v souboji zbylých dvou druholigových týmů v soutěži porazili Duklu Praha 2:0. Domácí rozhodli o postupu dvěma brankami v krátkém sledu v závěru prvního poločasu, kdy se trefili Filip Blecha a Jakub Přichystal.

Tým z nižší soutěže postoupil do semifinále domácího poháru poprvé od roku 2017, kdy Opava došla až do finále, v němž prohrála se Zlínem. "Jsme v semifinále poháru, ale přiznám se, že mi to ještě nedochází. Asi mě bude muset někdo štípnout. Je to opravdu něco," řekl na tiskové konferenci opavský trenér Miloslav Brožek.

"Zůstala za námi spoustu klubů, které chtěly pohár vyhrát. My tyto ambice nemáme, užíváme si každý zápas a těšíme se na los. Byl bych rád, kdybychom tady mohli přivítat nějaké zvučné jméno," doplnil.

Opava s Duklou nastoupily k prvnímu soutěžnímu utkání v letošním roce, neboť jarní část druhé ligy začne teprve za týden. Mírným favoritem na postup byli podle bookmakerů domácí, byť jim v tabulce patří deváté místo se ztrátou devíti bodů na druhé Pražany. Po opatrném úvodu přišla klíčová situace ve 24. minutě, kdy hostující Matějka trefil kopačkou do hlavy Janoščína a rozhodčí Kvítek ho rovnou vyloučil.

Domácí zužitkovali přesilovku rychle. Nejprve ve 35. minutě Blechův centr z levé strany tečoval obránce a míč k velkému překvapení všech od tyče šťastně zapadl do sítě. Za další tři minuty přidal pojistku Přichystal, který napálil k tyči odražený balon. Po změně stran si Slezané v početní výhodě výsledek už pohlídali.

"Utkání hodně ovlivnilo vyloučení hráče Dukly. Ta červená karta změnila ráz utkání, zvlášť když jsme přesilovku dokázali brzy dvakrát využít. Ve druhém poločase jsme se soustředili na defenzivu, nechtěli jsme dopustit žádné drama," řekl Brožek.

Zbylá tři čtvrtfinále MOL Cupu se odehrají v příštím týdnu. Nejprve v úterý Jablonec přivítá Plzeň a ve středu nastoupí Zlín proti Liberci a obhájce trofeje Slavia v repríze minulého finále proti pražskému rivalovi Spartě.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

SFC Opava - Dukla Praha 2:0 (2:0)

Branky: 35. Blecha, 38. Přichystal. Rozhodčí: Kvítek - Matoušek, Hádek. ČK: 24. Matějka (Dukla).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 2. května 2024

Očekáváme v 03:00 14°C

Celá předpověď