V pohádkách se začala Klára Jandová objevovat jako velmi mladá. Opravdový průlom pro ni nicméně znamenala role v seriálu Rodinná pouta a jeho následném pokračování Velmi křehké vztahy. 

Na podzim minulého roku oslavila herečka 44. narozeniny. Od dob, kdy zářila v seriálu jako Eva, se toho ale v jejím životě poměrně dost změnilo. Po natáčení totiž přišla delší pauza, během které se o Kláře nic moc nevědělo.

To mělo hned několik důvodů. Prvním z nich je, že Klára Jandová nepoužívá sociální sítě, a tak nebylo, kde by novinky ze svého života s fanoušky sdílela. Druhým důvodem bylo to, že ji plně zaměstnávala její rodina. 

Herečka se věnovala své dceři

S partnerem Denisem Černým se jí totiž před více než sedmi lety narodila dcera. Kromě holčičky částečně vychovávají také Denisovy dvě děti z předchozího nepovedeného manželství. 

Tehdy bulvární média spekulovala, že spolu začali chodit ještě v době, kdy byl Denis Černý ženatý a Klára Jandová že měla být příčinou rozpadu vztahu. Herečka to ale již tehdy rázně popřela. “Žijeme spolu už pár let. Všichni o sobě víme a vycházíme v pohodě,” uvedla tehdy pro web Aha!, který o tom informoval. 

Poté, co její dcera začala chodit do školy, se Klára Jandová vrátila k herectví. Po téměř dvaceti letech se tak znovu před kamerou objevila s Tomášem Krejčířem, se kterým si již manželský pár zahrála právě v Rodinných poutech.

Seriálovou svatbu zažila dvakrát

Zatímco v první české telenovele spolu s Krejčířem nejprve chodili a poté si zahráli svou seriálovou svatbu, v novém seriálu 1. MISE byli sezdaní již od počátku. 

Nebylo to jen jednou, kdy se Klára Jandová vdávala před kamerou. Podruhé to zažila s hereckým kolegou Viktorem Limrem v seriálu Cesty domů. 

“Měla jsem zvláštní pocit. Oddávali nás totiž skuteční oddávající a matrikářka, takže obřad dostal punc opravdovosti. Bylo to úplně jiné, než kdyby je jenom někdo hrál. A protože svatbě v ději seriálu předcházejí dramatické okolnosti, obřad měl zvláštní atmosféru,” popsala herečka své dojmy z veselky před kamerou.

Na sociální sítě ji neužije

Kromě toho také vystupuje v pražském Divadle na Jezerce, kde hraje v komedii Mnoho povyku pro lajk. Ta se dotýká problematiky sociálních sítí, které ovšem sama nemá. Prozradila ale, že jí kolegové z divadla plánují založit Instagram. “Musí se to všechno používat střídmě a účelově. Všeho moc škodí,” myslí si ovšem Klára. 

Kromě hraní se Klára Jandová vždy věnovala také dabingu. Jejím hlasem mluvila třeba Rory z populárního sitcomu Gilmorova děvčata. Za mikrofon si prý ostatně čas od času odskočila také během své rodičovské dovolené. 

“I během mateřské jsem občas dabovala a natočila jsem i film s Jurou Šajmovičem,” připoměla Klára Jandová také komedii z roku 2021 s názvem “Tady hlídáme my”.

Související články